Tėvynės sąjungos frakciją stebina, kad Seimo valdyba neatsižvelgė į lapkričio 14 d. gautą Lietuvos Vyskupų konferencijos kreipimąsi su nuogąstavimais dėl Europos reikalų komiteto pritarimo Seimo narės M.A.Pavilionienės komandiruotei į Braziliją ir Peru, į renginį/mokymus, kurio vienas iš pagrindinių organizatorių yra "Catholics for free Choise".

Lietuvos Vyskupų konferencijos kreipimesi pabrėžiama, kad ši nevyriausybinė organizacija pasauliniu mastu vykdo veiklą, nukreiptą prieš Katalikų bažnyčią, siekdama ją diskredituoti ir suskaldyti iš vidaus.

“Lietuvos parlamentaro siuntimas į tokius antikatalikiškus renginius, galėtų būti traktuojamas kaip Lietuvos Respublikos Seimo parama tokiai šios organizacijos veiklai. Tuo tarpu LR ir Šv. Sosto tarptautinė sutartis Dėl santykių tarp Katalikų Bažnyčios ir valstybės teisinių aspektų, nustato, kad Valstybė ir Katalikų Bažnyčia pripažįsta ir gerbia viena kitos autonomiją”, - teigiama minėtame kreipimesi.

Tėvynės sąjungos frakcijos pranešime teigiama, kad jiems nerimą kelia visiškai nesuprantami Seimo valdybos sprendimų priėmimo kriterijai.

Tačiau Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas antradienį sakė, jog Seimas negali pažeisti laisvo Seimo nario apsisprendimo ir drausti parlamentarei Marijai Aušrinei Pavilionienei vykti į Peru ir Brazilijoje gruodį rengiamą seminarą reprodukcinės sveikatos klausimais.

"Mes esme tolerantiški žmonės ir priimame įvairias ideologijas, įvairias nuomones ir jei žmogus nori gilintis, žinoti apie tą temą, kurios traktuotė gal ne visiems priimtina - mes manome, kad neturi būti pažeistas laisvo Seimo nario apsisprendimo ir įsitikinimų principas. Negalime drausti vieno ar kito vizito, priversti vienaip ar kitaip galvoti", - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė A.Paulauskas.

Daug dėmesio reprodukcinės sveikatos problemoms skirianti A.M.Pavilionienė sako laikanti garbės reikalu vykti į šį seminarą. Išvykai pritarė ir Seimo Europos reikalų komitetas (ERK).