Už to slypi ir centro veiklai skiriami pinigai.

Šiaulių savivaldybė jau sulaukė griežtos rekacijos ir iš centro "Mano draugas" koordinatorės, krikščionių mokytojų asociacijos "Liekma" vadovės Tatjanos Karpovos, ir iš skundą gavusios vaiko teisių apsaugos kontrolierės Rimantės Šalaševičiūtės.

"Kontrolierė, matyt, nesusimąstė, į kieno rankas patenka vaikai ir pinigai ir kam jie bus panaudoti, jei paskubėjo duoti tokius nurodymus", - LŽ sakė Šiaulių vicemeras Kazimieras Šavinis. Jam T.Karpova grasina teismu, jeigu savivaldybė nesutiks pratęsti dienos centro patalpų panaudos sutarties.

Šiauliuose iki šiol veikė septyni vaikų dienos centrai. Buvo įtarta, kad "Mūsų draugo" centrą lankantiems vaikams bandoma primesti "Tikėjimo žodžio" bažnyčios tiesas. T.Karpova tai kategoriškai neigia. Ji sako priklausanti evangelikų baptistų bendruomenei, turi Jungtinėse Valstijose gautą evangelisto misionieriaus diplomą.

T.Karpova pasidžiaugė, kad neseniai Socialinės apsaugos ir darbo ministerija skyrė 45 tūkst. litų jos vadovaujamo centro veiklai. Pasak jos, be 20-ies Vaiko teisių apsaugos skyriaus rekomenduotų vaikų centrą lanko dar tiek pat nepilnamečių. T.Karpova tikina, kad religinę metodinę literatūrą gauna iš Europos vaikų evangelizavimo draugijos.

"Lietuvos žinios" pasiteiravo Šiaulių vyskupo Eugenijaus Bartulio nuomonės. Pasak jo, ugdant vaikus turėtų būti einama tradicinės religijos keliais. Paklaustas apie T.Karpovos minimą Europos vaikų evangelizavimo draugiją, vyskupas atsakė: "Tokios draugijos Katalikų Bažnyčioje nėra".

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"