Keturis vaikus auginanti 34 metų anglų kalbos mokytoja teigia, kad bendraamžis vyras naudoja psichologinį smurtą prieš vyriausiąjį sūnų ir ją pačią, šeštadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Keturių vaikų motina tvirtina, jog didžiausia šeimos problema, kad vyras myli tris jaunesniuosius vaikus, o vyriausiąjį sūnų atstumia, užgaulioja, žemina. Berniukui prireikė psichologų pagalbos.

„Kai imu ginti nuolat užgauliojamą vyriausiąjį sūnų, vyro agresija atsigręžia prieš mane pačią. Mūsų santykiai suiro ne todėl, kad kuris nors būtų blogas žmogus, bet dėl vyro netinkamo elgesio su vyriausiuoju vaiku”, – „Lietuvos rytui“ sakė S.Bernotienė.

Kai vyresnėlis su motina po tėvo smurto protrūkio šį rudenį mėnesiui buvo išgabenti į Vilniaus motinos ir vaiko pensioną, ten dirbanti psichologė nustatė, kad berniukas bijo tėvo, jaučia nerimą ir nė už ką nenori gyventi su juo viename bute.

Žmona tvirtina pastebėjusi, kad vyras aprimsta dviem ar trims savaitėms, kai dėl netinkamo elgesio jį perspėja Vilniaus vaiko teisių apsaugos skyrius arba dabartinis jo vadas pulkininkas Gintaras Ažubalis.

„Esu kreipusis į Karinių oro pajėgų vadus Ričardą Jarusevičių ir Romualdą Opulskį, kai vyras tyčia pasiimdavo abiejų šeimos automobilių raktelius, kad negalėčiau nuvežti mažųjų vaikų į darželį, ir palikdavo mus šalti prie garažo“, - sakė ji.

Pasak moters, kai sutuoktiniui „užeina nepaaiškinamo nerimo priepuolis, ima priekaištauti, jog pusė miesto yra mano meilužiai, ir neatsimena, kad aš nė vienos nakties nesu praleidusi atskirai nuo savo vaikų”.

Tuo tarpu S. Bernotienės vyras su žurnalistais atsisakė bendrauti.