Nedidelio piketo dalyviai aiškino norintys atkreipti dėmesį, kad svastika - ne nacistinis, o Sarmatijos simbolis. Pasak jų, būtent iš Sarmatijos, o ne iš Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės reikia kildinti lietuvius.

"Buvo iškraipyta visa istorija. Mes norime pagerinti istorijos mokslą ir švietimo veiklą", - aiškino neprisistatęs susirinkusiųjų lyderis.

Jis tikino, kad dėl Sarmatijos pripažinimo yra kreipęsis ir į prezidentę Dalią Grybauskaitę, ir į Valstybės saugumo departamentą (VSD). Vyras aiškino, kad istorikai į Sarmatiją žiūri kreivai, nes nieko apie ją nežino. O jis pats, nebūdamas istoriku, žino, nes, "jei būtų istorikas, būtų primokytas propagandos".

"Žvalgybos gali taip suklastoti mūsų praeitį, kad mokslininkams neužteks galimybių ištirti, ar čia suklastota, ar ne", - paklaustas, kodėl Sarmatijos klausimu prireikė net kreiptis į VSD, kalbėjo S. Daukanto aikštės pašonėje atsistojęs vyras.

Paklaustas, ar nebijo už nacistinės simbolikos propagavimą užsitraukti baudžiamosios atsakomybės, jis aiškino, kad policininkai nuolat kalba, kad reikia žmones šviesti, o susirinkę piketuotojai būtent tai ir daro.