„Tai - jų oficialus pavadinimas. Ir Gruzija, ir Georgia, ir kaip kitaip tariama kitose šalyse – visa tai - tradiciniai šalių pavadinimai. Taigi tokio keisto dalyko kaip mūsų tradicinį pavadinimą keisti į anglų tradicinį pavadinimą tikrai niekas nesiryžo. Absurdiškas pavyzdys, tačiau būtų šiek tiek panašu, jeigu rusai lietuvius paprašytų juos vadinti „krieviais“, kaip vadina latviai“, - aiškino VLKK pirmininkė.

Pasak I. Smetonienės, komisijos nariai pabrėžė, kad Gruzija nekeičia oficialaus lotyniško šalies pavadinimo „Sakartvelo“. Kalbininkės teigimu, kiekviena šalis turi savo tradicinių vietovardžių sąrašą. Ir lietuviai, ir Lietuva skirtingose šalyse taip pat vadinami skirtingai.

„Be to, valstybės pavadinimas susijęs ir su gyventojais, ir su kalba. Jeigu imtume Gruzijos atvejį, turime ir „gruzinų kalbos“, ir „gruzino“ sąvokas. Jeigu sumąstytume pakeisti į „Georgia“, kaip pasiūlyta, pirmiausia reikėtų mąstyti, ar „j“ įterpti, ar ne, ar rašyti taip, kaip prašo. Kaip vadintume gyventojus, galų gale, kaip tartume?“, - retoriškai klausė VLKK pirmininkė.

I.Smetonienės manymu, jei Gruzija taptų „Georgia“, ko gero, daugelis lietuvių šį pavadinimą tartų angliškai.

DELFI primena, kad prašymo būti vadinama „Georgia“ iš Gruzijos gruodį sulaukė tuometinis Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas.