Savo pasipiktinimą K. Masiulis išreiškė Seimo valdybai bei Informacijos technologijų ir telekomunikacijų departamento vadovui. „Jeigu mes eisime tokiu informacinių technologijų plėtros keliu, tai labai greitai sugrįšime prie spausdinimo mašinėlių“, - ironijos neslepia parlamentaras.


Konservatorius pasakoja, kad vos negavo šoko, kai paprašęs instaliuoti „Skype“ programą į savo kompiuterį gavo atsakymą „ne“, nes esą per „Skype“ plinta virusai.


„Kai kreipiausi į specialistus ir prašiau instaliuoti (žinot, mes savo kompiuteriuose negalime nieko instaliuoti ar patvarkyti), jie man paaiškino, kad per „Skype“ plinta virusai. Tai žinot, mes tampam kelių technologų darbo ar negebėjimo įvykdyti darbą įkaitais“, - DELFI sakė K. Masiulis.


Nustebti politiką privertė ir dar vienas Seimo informatikų siūlymas: bendrauti laiškais. „Aš sakau, ar jūs skiriate telefoninį ryšį ir visa tai, kas galima naudojantis e-paštu?! Jie nori savo darbą padaryti labai paprastą. Juokinga!“, - pasipiktinimo neslėpė K. Masiulis, kurio nuomone, visas Seimas tuoj taps informatikų vangumo ir nerangumo įkaitais.


„Tai yra žiauru, ypač man, kaip žmogui, atėjusiam iš akademinės erdvės, iš universitetinio lygmens. Tiesiog būtų gėda prisipažinti studentui, kad negali su juo pabendrauti per „Skype“, - teigė politikas.


DELFI primena, kad Seimo Informacijos technologijų ir telekomunikacijų departamentas įdiegė naujas apsaugos programas, kurios blokuoja „Skype“. Kaip DELFI anksčiau yra aiškinęs departamento direktoriaus pavaduotojas Jurgis Bridžius, taip pasielgta dėl saugumo, mat esą per „Skype“ plinta virusai, ši programa taip pat lėtina kitų funkcijų vykdymą.