Šie pinigai, anot KM, galėtų būti skiriami iš Spaudos, radijo, televizijos rėmimo fondo, suteikiant galimybę minėtas vertybes propaguojančioms organizacijoms teikti paraiškas dalyvauti konkursuose.

Remiantis naująja tvarka, būtų sudaryta galimybė skirti valstybės finansinę paramą kultūrinio ir šviečiamojo pobūdžio projektams, kuriais skatinama „tautinių vertybių ir tradicinių religinių bendrijų vertybių sklaida“.

Taip pat iš dabar galiojančio nutarimo siūloma išbraukti teiginį, kad neremiami projektai, „kurių pobūdis yra religiniai interesai“.

Pasak KM, remiantis dabartine tvarka dalinės paramos negaudavo ir konkurse dalyvauti negalėdavo „kultūriniai ir šviečiamieji projektai, kuriais skatinama tautinių ir religinių vertybių sklaida, propaguojamas religinis jaunimo ugdymas bei visuotinis švietimas, o tokių projektų rengėjai yra diskriminuojami“.

KM teigimu, remiantis naująja tvarka, Spaudos, radijo, televizijos rėmimo fondas galės suteikti paramą reikšmingiausiems ir labiausiai visuomenės poreikius tenkinantiems projektams.
Ši nutarimo projektą Vyriausybė turėtų svarstyti trečiadienį.