„Prezidentė šiandien nusprendė iš atostogų atšaukti užsienio reikalų ministrą ir pasitarti dėl padėties, kuri yra susiklosčiusi su Lietuvos laivu prie Nigerijos krantų ir įkaitais paimtais penkiais Lietuvos piliečiais. Susitikimo tikslas bus aptarti situaciją ir tai, kaip yra koordinuojami Lietuvos žinybų veiksmai ir patiems sau užsigarantuoti, kad Lietuvos piliečių gyvybės bus saugios ir bus daroma viskas, kas įmanoma, kad jūrininkai bus išlaisvinti“, – žurnalistams sakė prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys.

DELFI primena, kad naktį iš pirmadienio į antradienį prie Nigerijos krantų „Limarko laivininkystės kompanijai“ priklausantis laivas „Saturnas“ buvo užpultas ginkluotų užpuolikų. Įkaitais buvo paimti 5 įgulos nariai, Lietuvos piliečiai, ir išgabenti greitaeige valtimi nežinoma kryptimi.

Manoma, kad Lietuvos piliečius galėjo pagrobti Judėjimas už Nigerio deltos išlaisvinimą (MEND). Tai viena didžiausių Nigerijos sukarintų grupuočių. Tačiau, pasak Nigerijos žiniasklaidos, MEND atstovas Jomas Gbomo elektroniniu laišku pranešė, kad karinė grupuotė visiškai nėra susijusi su užpuolimu.

Užsienio reikalų ministerija situacijai spręsti yra įkūrusi krizės valdymo grupę, užmegzti kontaktai su partneriais, dėl tolimesnių veiksmų tariamasi su laivininkystės kompanija.