Aukštaitijos sostinė Panevėžys jau ne pirmą kartą užsisako projektus, geriausiai matomus iš aukštybių. Prieš trejetą metų už 140 tūkst. litų buvo užsakytas plastikinis Panevėžio centro maketas, skirtas nuvežti į tuomet Kanuose (Prancūzija) vykusią tarptautinę nekilnojamojo turto ir investicijų parodą. Tuomet opozicijai priklausęs politikas, dabar vicemeras Ramūnas Vyžintas itin griežtai kritikavo maketą. Anot jo, miesto galvos į sumažintą miesto vaizdą ketina žvelgti iš aukštybių, pasistatę jį tarp kojų. R.Vyžintas tuomet apgailestavo dėl didybės manijos kamuojamų miesto vadovų.

Praėjus trejiems metams geriausiu miestą pristatančiu projektu vėlgi pripažintas tas, kuris geriausiai reprezentuoja Panevėžį žvelgiant į jį... iš kosmoso.

Panevėžiečio Vidimanto Stankevičiaus projektavimo įmonės sukurtas projektas „Raidė P" nurungė kitus dvylika projektų, kuriais bandyta įprasminti Panevėžio - šviesaus, skaidraus, veržlaus, europinio, harmoningo ir atviro miesto, Aukštaitijos, Lietuvos ateities bei „Via Balticos" širdies - idėjas.

Kaip numatyta projekte, naujieji miesto vartai bus pastatyti prie pagrindinių įvažiavimo magistralių. Jie bus sudaryti iš užrašo "Panevėžys", miesto herbo, panoraminių miesto nuotraukų ir žemėlapio. Keliauninkai, o ir patys miestiečiai, galės prisėsti ant šalia užrašo "Panevėžys" būsiančių suolelių. Čia pat numatytos vietos automobiliams pasistatyti. Panevėžio - metropolio centro vartams pastatyti Europos Sąjunga skiria 1,37 mln. litų.

Šaltinis
„Lietuvos žinios“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją