Nors kultūros ministras gauna daugiau nei 8 tūkst. litų atlyginimą, jis sumanė apsirengti ir apsiauti už mokesčių mokėtojų pinigus, kitaip sakant, – už dyką.

Iš jam skiriamų reprezentacinių lėšų ministras R.Vilkaitis nusipirko kostiumą, marškinius ir batus. Šie pirkiniai mokesčių mokėtojams atsiėjo 1073 litus.

Patikslinus, kad kaip ministro jo klausiama viešai, politikas atkirto: „Sėdžiu su batais, kostiumu, marškiniais ir reprezentuoju Kultūros ministeriją“.

Dokumentai rodo, kad vienoje Grigiškių parduotuvėje konservatorius R.Dagys įsigijo įvairių kanceliarinių prekių net už 5316 litų. Užfiksuota, kad, pavyzdžiui, 1092 litai išleista vyriškai odinei rankinei.

Taip pat buvo pirktas plunksnakotis, kainavęs 70 litų, brangaus spalvoto ir netgi tualetinio popieriaus.

Nors finansinėje ataskaitoje atsispindi R.Dagio potraukis prie brangių daiktų, jis, ko gero, važinėja visiškai byrančiu automobiliu. Mašinos remontui pirmąjį šių metų ketvirtį iš Seimo nariui skirtų lėšų parlamentinei veiklai konservatorius išleido net 5260 litų.

Pirmąjį šių metų ketvirtį visi Seimo nariai parlamentinei veiklai kiekvieną mėnesį gaudavo po 3940 litų. Šiuo metu ši suma sumažinta iki 3005 litų. Ministrai reprezentacijai kas mėnesį gauna po 2300 litų.

A.Kubilius prašys pasiaiškinti

Premjeras Andrius Kubilius tvirtina prašysiąs ministrų pasiaiškinti dėl šių išlaidų.

„Aš manau, kad šiandien tikrai paprašysiu ministrų pasiaiškinti. Manau, kad reprezentacinės lėšos neturėtų būti tam leidžiamos. Be abejo, čia yra teisinis ir tam tikras sąžiningumo klausimas. Jeigu teisiniai niuansai nėra taip sutvarkyti, kad būtų galima to išvengti, tai tai padarysime, o padariusieji klaidą turės ją ištaisyti“, – trečiadienį žurnalistams sakė A. Kubilius.

Jis atkreipė dėmesį, kad nuo šio Seimo kadencijos pradžios padarius šias išlaidas viešas, tai „duoda savų vaisių“.