"Ši konferencija yra istorinė ir labai svarbi Lietuvai, nes norime pranešti sensacingą žinią – Visatoje esame ne vieni", – specialiai surengtoje spaudos konferencijoje Vilniuje užvakar pareiškė raelininkų judėjimo atstovas Lietuvoje Vitalijus Prascienius. Jam iš dešinės sėdėjo svečias iš Prancūzijos – kadaise buvęs inžinierius, o dabar ateivių javų laukuose paliktus ženklus tyrinėjantis mokslininkas Pierre'as Bourjou.

V.Prascieniaus kairėje įsitaisė penkiasdešimtmetis šveicaras Jeanas Marie Briaudas. Raelio sekėjų organizacijai jis priklauso jau 30 metų, iš kurių bent dvidešimt pažįsta ir patį pranašą Raelį – žmogų, kurio gyvenimas vieną dieną apvirto aukštyn kojomis.

"Sporto žurnalistas ir dainininkas Claude'as Vorilhonas (vėliau pasivadinęs Raeliu – red. past.) Prancūzijoje 1973-iaisiais susitiko su 1,2 m ūgio žalsvos odos malonių europietiškų bruožų 25 tūkst. metų būtybe iš kitos planetos – Elohimo. Ateivis iš kosmoso jam papasakojo, kad visa gyvybė Žemėje kilusi iš jų. Ateivis paneigė Darvino teoriją, paaiškindamas, kad žmonės buvo sukurti moksliniu pagrindu. Tai padarė nežemiškos civilizacijos mokslininkai, tobulai įvaldę genetines technologijas. Mus sukūrusios būtybės iš kosmoso yra mūsų tėvai, kurie nori grįžti pas savo vaikus. Tam jiems reikia nusileidimo vietos – ambasados", – pasakojo V.Prascienius.

Pasirodo, aukščiausių valstybės vadovų gautas kreipimasis Lietuvoje leisti įkurti nežemiškų civilizacijų atstovybę ir laukti jų vizito nebuvo balandžio 1-osios pokštas. Valdo Adamkaus, Andriaus Kubiliaus ir Arūno Valinsko Raelio sekėjai kuo rimčiausiai prašo skirti sklypą ufonautų atstovybei pastatyti. Nežemiškų civilizacijų vizitas planuojamas 2035-aisiais.