Jis tvirtina apskritai nemanąs, kad rūmams finansuoti būtų galima rasti kitų šaltinių.

„Aš – ne milijonierius. Esu daug kartų prisidėjęs ir esu pasirengęs prisidėti vėl, bet šitas mano prisidėjimas yra vieno procento apimties“, – aiškino jis.

„Vyriausybėje, Privatizavimo fonde, yra keliasdešimt milijonų. Aš primygtinai siūliau ir prezidentui, ir Andriui Kubiliui paimti iš tenai 20 mln.“ – kartojo jis.

Anot A. Brazausko, dabar Lietuvos laukia patyčios.

„Būtų Lietuva pasirodžiusi kaip reikiant prieš visą Europą. Į mane kreipėsi ir prezidentūros protokolo skyrius. Labai abejoju, ar kas nors iš svečių važiuos į Lietuvą, todėl kad pakvietimuose, kurie buvo išsiuntinėti seniai, yra parašyta, kad pagrindinis akcentas yra Valdovų rūmų atidarymas“, – teigė A. Brazauskas.

Valdovų rūmų paramos fondo direktorius Edmundas Kulikauskas žada, kad dėl paramos Valdovų rūmams į visuomenę bus kreipiamasi ir šiemet, ir kitais metais, bet nesitiki, kad taip pavyks surinkti visą trūkstamą sumą.

„Dėl tolesnės paramos bet kuriuo atveju bus kreipiamasi į visuomenę ne vien šiais metais, bet ir ateity. Tikimės, kad visuomenė palaikys rūmų atstatymą. Bet visą reikalingą sumą iš visuomenės surinkti – ne, aš nemanau, kad realu“, – lrt.lt aiškino jis.

E. Kulikauskas pridūrė, kad daugiau aukų greičiausiai galima laukti tik tada, kai žmonės rūmuose jau galės apsilankyti, juos apžiūrėti.

„Manau, visuomenė, kai susipažins su Valdovų rūmais, kai pradės lankytis juose, bus tikrai gerai nuteikta ir galbūt labiau aukos. Bet visą reikalingą sumą iš visuomenės surinkti – ne, aš nemanau, kad realu“, – prisipažino pašnekovas.

Valdovų rūmų paramos fondas nuo įsteigimo 2000 metais iš viso surinko daugiau negu 5 mln. litų iš rėmėjų Lietuvoje ir užsienyje.

Dėl sunkmetį mažėjančių biudžeto įplaukų taupyti priverstos Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius pirmadienį nurodė, kad tarp Seimo frakcijų neatsiradus sutarimo, ar papildomų pinigų Valdovų rūmams iš tiesų reikia, Ministrų kabinetas artimiausiu metu greičiausiai paskelbs, jog lėšos nebus skirtos, tačiau pasiūlys, kad visiems metams Valdovų rūmams numatyti 44 mln. Lt būtų įsisavinti per pirmąjį pusmetį.