Kad V. Iljinych dalyvavo eitynėse, teismo posėdžių salėje nagrinėjant
šeštadienį patvirtino ir kaltinamosios brolis Artūras Iljinych. Jis sakė, kad savo seserį matė per vienos televizijos žinių laidą, kurioje buvo rodomas reportažas iš Gedimino prospekte vykusių eitynių.

Pati V. Iljinych neneigia dalyvavusi eitynėse, tačiau neigia, jog kurstė tautinę nesantaiką ir dainavo dainas. Įtariamoji nurodė, kad esą tiesiog prisijungė prie eitynių dalyvių.

Įtarimus V. Iljinych pareigūnai pareiškė peržiūrėję vaizdo įrašus. Iš jų matyti, kad eitynėse dalyvaujanti V. Iljinych dainuoja dainas apie žydus.

DELFI primena, kad „Žydai – lauk", „Viens, du, trys su puse, graži Lietuva be rusų", „Lipo žydai kopėčiom" šūkius skandavę ir dainas dainavę „skinai" išreiškė nepagarbą bei sukėlė priešišką ar niekinamą nusistatymą prieš kitas tautas, rases, etnines ar kitokias žmonių grupes, be to, tyčiojosi, niekino ir skatino neapykantą. Taip teigiama policijos įtarimuose.

Kovo 11-ąją eitynes sostinės centre surengę maždaug 200 jaunuolių nešėsi svastikomis ir kaukole išmargintą vėliavą, mojavo Lietuvos trispalvėmis, Latvijos vėliava. Šalia važiavę policininkai eitynių dalyviams per mikrofoną liepė trauktis nuo važiuojamosios dalies ir filmavo eiseną.

Iš vaizdo įrašų pavyko nustatyti apie dešimt įtariamųjų, dalį jų teismas yra nuteisęs.

Skinų eitynėmis pasipiktino šalies vadovas Valdas Adamkus ir daugelis politikų, kurie skustagalvių jaunuolių maršą Vilniaus centrinėmis gatvėmis įvertino kaip provokaciją ir valstybės diskreditavimą.

Už tautinės nesantaikos kurstymą Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.