„O tai nepriklauso Finansų ministerijos kompetencijai“, – teigė A. Šemeta.

Tuo metu Premjeras A. Kubilius pirmadienį pripažino, kad skubiai priimant naujus mokesčius reguliuojančius įstatymus vos per dvi savaites, galėjo įsivelti neapgalvotų klaidų.

„Esam pasiruošę taisyti kai kuriuos netikslumus gruodžio mėnesį priimtuose įstatymuose. Juos aptarsim ir su visuomeninėmis organizacijomis, asociacijomis“, – teigė A. Kubilius.

Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) lyderis Artūras Zuokas teigė matantis būtinybę mažinti mokestinę naštą smulkiesiems ir vidutiniams verslininkams. Pasak jo, turėtų būti mažinami „Sodrai“ mokami mokesčiai.

„Šiandien matydami skaičius mes puikiai suprantame, kodėl smulkus ir vidutinis verslas yra baisiai sunerimęs. Manyčiau, kad tie įstatymai bus peržiūrėti. Puikiai prisimenu, kai Seime paklausiau ministro (Rimantas Dagys – lrt.lt), kokia iš tikrųjų bus mokesčių našta, kalbant apie socialinio draudimo mokesčius 2009 m. Jo atsakymas buvo – 11, šiandien žinome, kad yra 28,5“, – teigė A. Zuokas.

„Aš žinojau, kur einu, kokia padėtis valstybėje, kokių nepopuliarių sprendimų reikia. O kaip toliau bus, tikrai nežinau“, - sakė interviu „Savaitei“ A. Šemeta.