„Visų pagrindinė mintis tokia, kad reikia dirbti stabiliai, užtikrinti darbų tęstinumą, nes visiems jau atsibodo tie judėjimai iš vienos frakcijos į kitą“, - po susitikimo žurnalistams pareiškė meras Juozas Imbrasas.

Tačiau jis pripažino, kad ateinančią savaitę per tarybos posėdį vicemerų kandidatūros dar nebus siūlomos, o koalicijos sutartis gali būti pasirašyta per mėnesį.

Frakcijų atstovai derybų eigos nekomentuoja, tačiau akivaizdu, kad penkioms frakcijoms nepavyksta išsidalinti keturių mero pavaduotojų postų.

„Principas yra postus dalinti pagal frakcijų turimų mandatų skaičių, bet bus vertinamos ir personos“, - antradienį kalbėjo J. Imbrasas.

DELFI žiniomis, TT į vicemerus norėtų siūlyti frakcijos seniūną Gediminą Rudžionį, LLRA siekia, kad poste liktų vienintelis šiuo metu mero pavaduotojo pareigas einantis Arturas Liudkovskis, socdemai vicemeru mato savo lyderį Romą Adomavičių, „Frontas“ – Jūratę Žeimienę, o „nepriklausomieji“ – Larisą Dmitrijevą.

J.Imbrasas antradienį žurnalistus patikino, kad penktojo vicemero postas tikrai nebus kuriamas, todėl kažkam iš partnerių teks nusileisti.

Penkių frakcijų koalicija sostinės taryboje turėtų 27 narius.

DELFI jau skelbė, kad sostinės savivaldybės opozicija taip pat siekia suformuoti valdančiąją daugumą ir nuversti merą J. Imbrasą.

Tėvynės sąjungos (TS), Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) bei Liberalų sąjūdžio (LRLS) atstovai taryboje kartu turi 24 narius.

Be to, „Fronto” partijos lyderis Algirdas Paleckis antradienį DELFI pareiškė, kad jo partija „dar nėra priėmusi strateginio sprendimo paremti dabartinę valdančiąją koaliciją”.

„Tačiau ženklų, kad galime susitarti, yra”, - pridūrė A. Paleckis.