Savo skunde jis bandė įrodinėti, jog bylą nagrinėję teismai nenustatė, jog nužudytieji iš tikrųjų buvo partizanai. Teismas tokius jo samprotavimus atmetė kaip nepagrįstus.

Tačiau teisėjų kolegija nusprendė sušvelninti J. Navickui bausmę, nes jo padarytas dvi nusikalstamas veikas perkvalifikavo į vieną. Pasak teismo, genocidą vykdęs asmuo vykdo ne atskiras veikas, o jas tęsia įgyvendindamas kaip vieną sumanymą. Anksčiau J. Navickui buvo skirta aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Apeliacinio teismo nuosprendį J. Navickas dar galės apskųsti Lietuvos Aukščiausiajam Teismui, tačiau jau artimiausiu metu jis turėtų būti siunčiamas į įkalinimo įstaigą. Tiesa, nuteistasis dar gali prašyti atidėti bausmės atlikimo pradžią.

J. Navicką Kauno apygardos teismas buvo nuteisęs už tai, kad nuo 1951-ųjų spalio iki 1954-ųjų sausio jis būdamas sovietų okupacinės valdžios represinės struktūros - Lietuvos TSR valstybės saugumo ministerijos (MGB) agentas-smogikas (slapyvardis ,,Petryla“) kartu su agentu Jonu Juškausku (slapyvardis ,,Jurgis“) dalyvavo siekiant fiziškai sunaikinti dalį Lietuvos gyventojų, priklausiusių atskirai politinei grupei – pasipriešinimo sovietų okupacinei valdžiai dalyviams – Lietuvos partizanams ir jų rėmėjams.

Konstatuota, kad 1952-ųjų rugsėjo 19-ąją,apie 23 val., Lietuvos partizanų rėmėjo Jono Radišausko sodyboje Bagdanonių kaime, Lazdijų rajone, J. Navickas dalyvavo siekiant fiziškai sunaikinti partizanus Juozą Gaidį (slapyvardis ,,Dainius“) ir Vitą Klėkį (slapyvardis ,,Jūreivis“).

Per susišaudymą partizano namuose buvo nušautas J. Radišauskas ir jo dukra, kuri po kelių mėnesių nuo sužalojimų mirė.

Be to, J. Navickas su J. Juškausku padėjo sunaikinti Lietuvos partizaną J. Gaidį. 1952 m. lapkričio 4 d., naktį, prie Prano Kazlausko sodybos Giraitėlių kaime, Lazdijų rajone, apgaulės būdu, apsimetę pasipriešinimo sovietų okupacinei valdžiai dalyviais - Lietuvos partizanais, pasinaudoję įgytu pasitikėjimu, jie susitiko su Lietuvos partizanu J. Gaidžiu, kurį J. Juškauskas nušovė iš pistoleto, taip tyčia jį nužudė.

Lazdijų rajone gyvenantis 76 metų J. Juškauskas nuo bausmės atleistas dėl prastos sveikatos būklės.