Jis taip pat užsiminė, jog neatmestina galimybė, kad gali tekti tekti mažinti ir užimtų etatų skaičių. Jis sakė tikintis, jog tai pavyks atlikti neskausmingai, kai kuriuos darbuotojus išleidžiant į pensiją. Kai kurie, anot jo, turėtų susirasti kitą darbą.

"Pirmiausia, laisvi, neužimti etatai turtėtų būti nubraukti. Bet kažin, ar to užteks. Užimtus etatus gali tekti naikinti. Aš tikiuosi, kad šitas procesas vyks neskausmingai", - kalbėjo Liberalų ir centro sąjungos pasiūlytas kandidatas, pridūręs, jog apie atlyginimų augimą policininkams galima bus galvoti tik išbridus iš krizės.

Kalbėdamas apie prioritetus dirbant ministru, R.Palaitis sakė jog pirmiausia jam rūpi baigti Policijos reformą bei atlikti apskričių reformą.

"Reikėtų naikinti apskritis, perduodant apskričių funkcijas savivaldybėms, ką galima paliekant valstybei. Tačiau teritoriškai tai atrodys kiek kitaip, nes tos 10 apskričių ar regionų išliks, nes bus reikalingos įsisavinant 2007-2013 metų Europos Sąjungos lėšas. Regioninės plėtros tarybos liks, jų funkcijos liks. Sekančiai finansinei perspektyvai Lietuva jau turėtų turėti tris euroregionus ir Vilnių. Ir ne ministerijos tvarkytų Sanglaudos programą, o šitie regionai", - sakė kandidatas.

Jis taip pat pažymėjo, kad yra "ambicingų planų" iki ateinančių savivaldybių rinkimų 2011 metais įteisinti tiesioginius merų rinkimus.

"Dėl merų funkcijų dabar vyksta diskusijos. Greičiausiai tai bus vykdomoji valdžia ir daugiau atsakomybės. Žmonės galės tiesiogiai rinkti merą, o ne palikti politinėms partijoms už nugaros susitarti. Tačiau tai turėtų būti padaryta pakankamai greitai, nes yra bloga praktika, jeigu likus pusmečiui iki rinkimų keičiami įstatymai. Kita sfera - sudaryti galimybes ir nepartiniams kandidatuoti į savivaldybių tarybas", - aiškino R.Palaitis.