Dauguma naujųjų parlamentarų savo priesaiką baigė neprivalomu prašymu, kad vykdyti priesaiką padėtų Dievas. Neprisiekusių Dievo vardu buvo tik keletas.

Paskutiniojo priesaikos sakinio neištarė socialdemokratai Česlovas Juršėnas, Vytenis Andriukaitis, Algirdas Sysas, taip pat prie šios frakcijos prisijungęs Stanislovas Giedraitis. Tuo tarpu du Tautos prisikėlimo partijos (TPP) atstovai - buvęs dainininkas Linas Karalius-Ezopas bei Donalda Meiželytė - priesaikos tekstą buvo išmokę mintinai, tad skaityti prieš akis surašyto teksto jiems neprireikė.

Iš atminties priesaikos tekstą norėjo padeklamuoti ir dainininkė bei TPP lyderio žmona Ingrida Valinskienė. Tačiau sakinio viduryje pradedančioji politikė susijaudino ir užmiršo žodžius. „Atsiprašau, susijaudinau. Ar iš naujo skaityti?“, - pasidomėjo I. Valinskienė, tačiau Seimo nario priesaiką priėmęs Konstitucinio Teismo pirmininkas Kęstutis Lapinskas politikei leido tęsti toliau.

Prisiekdamas valstybei bei Konstitucijai kiek užstrigo ir Mantas Varaška, bet kiek pagalvojęs, išmoktą tekstą prisiminė.

Prisiekti buvo pakviesti ir išrinkti Seimo nariai, kurie yra pareiškę valią mandato atsisakyti. Nenorą dirbti Seime yra pareiškęs konservatorius, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Raimundas Alekna, „Tvarkos ir teisingumo“ atstovas, sostinės meras Juozas Imbrasas bei TPP narė Daiva Tamošiūnaitė-Budrė.

Kaip posėdžio pradžioje sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas, įstatymai nenumato mechanizmo, kaip išrinktas Seimo narys turėtų atsisakyti mandato. Kadangi Konstitucijoje parašyta, jog Seimo nariu tampama prisiekus, mandato atsisakantys politikai priesaikos tiesiog nedavė, tad laikoma, jog parlamentarais jie netapo.

Mandato atsisakiusius politikus pakeis jų partijos kolegos, pagal partijos sudarytą ir rinkėjų pakoreguotą sąrašą. R. Alekna užleido vietą Rūtai Rutkelytei, J. Imbrasas – Dailiui Alfonsui Barakauskui, o D. Tamošiūnaitė-Budrė – Aleksandrui Sacharukui.

Pirmąjį 2008-2012 m. kadencijos Seimo posėdį pirmadienio vidurdienį pradėjo vyriausia pagal amžių parlamentarė, konservatorė Vida Marija Čigriejienė. 72 metų amžiaus politikė, buvusi tremtinė savo kalboje pabrėžė, jog pirmininkauti pirmajam šios kadencijos Seimui jai yra didelė garbė.

V.M. Čigriejienė Lietuvos istorijoje yra antroji moteris, kuriai teko galimybė pirmininkauti valstybės parlamentui. 1920 m. gegužės 15 d. Steigiamojo Seimo pirmajam posėdžiui vadovavo visuomenės ir kultūros veikėja, rašytoja Gabrielė Petkevičaitė-Bitė.

Seimo nario priesaikos tekstas:

„Aš, (vardas, pavardė), prisiekiu būti ištikimas Lietuvos Respublikai, prisiekiu gerbti ir vykdyti jos Konstituciją ir įstatymus, saugoti jos žemių vientisumą, prisiekiu visomis išgalėmis stiprinti Lietuvos nepriklausomybę, sąžiningai tarnauti Tėvynei, demokratijai, Lietuvos žmonių gerovei. Tepadeda man Dievas!”

Prisiekti leidžiama ir be paskutiniojo sakinio.