Savivaldybei, Panevėžio miesto apylinkės teismui ir Teisingumo ministerijai sutarus bei Vyriausybei nusprendus, valstybei priklausantis teismo pastatas būtų perduotas Savivaldybės nuosavybėn, tad jau ateinančiais metais jame gali įsikurti Savivaldybės administracijos Švietimo, Vaikų teisių, Civilinės metrikacijos ar kiti skyriai.

Anot Savivaldybės Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko Vitalijaus Satkevičiaus, Panevėžio miesto apylinkės teismas pastatais tiesiog apsimainytų su Civilinės metrikacijos skyriumi.

„Teismas pastatą atiduoda Savivaldybės administracijai ir mainais prašo Santuokų rūmų. Mainyti verta – teismo pastatas yra patogioje vietoje, gyventojams būtų jame geriau lankytis ir salė nebloga. Teismui taip pat būtų patogu: pastatą planuojama rekonstruoti, plėsti, statyti priestatą – tam ir žemės daugiau prašo“, – sakė V.Satkevičius.

Panevėžio miesto apylinkės teismo pirmininkas Arūnas Neverdauskis „Sekundę“ patikino, jog teismui erdvesnis pastatas yra labai reikalingas.

„Dar niekas dokumentais nepatvirtinta, tik apie tai kalbama, tačiau planuojame kitais metais lėšas skirti remontui, priestato arba naujo pastato statybai arba gauti kitą pastatą iš miesto. Priimtiniausia būtų statytis naują pastatą: tuomet viskas būtų įrengta pagal visus reikalavimus, atitinkamai įkurti kabinetai ir salės, vieta žmonių priėmimui, būtų išspręsta automobilių stovėjimo problema. Į Panevėžio miesto apylinkės teismą ateina dirbti dar du nauji teisėjai, o jau dabar labai trūksta vietos: pertvėrėm viską, ką tik galėjom – kai kurie darbuotojai sėdi kabinetuose, kuriuose net langų nėra“, – kalbėjo A.Neverdauskis.

Anot teismo pirmininko, Savivaldybei mainai būtų naudingi, nes į dabartinę Apylinkės teismo buveinę investuota daug lėšų, pakeisti visi langai ir vidaus durys, pastatas yra tvarkingos būklės. Mainų klausimą teismo atstovas ragina spręsti kuo greičiau, nes Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerijos skirtos lėšos Panevėžio apylinkės teismo priestato statyboms ir rekonstrukcijai jau kitąmet turi būti panaudotos.