Įtarimus, kad posėdį stebi pareigūnai, dar labiau sustiprino mero Juozo Imbraso kabineto darbuotojai, „atpažinę“ tariamus agentus iš ankstesnių jų vizitų savivaldybėje. Be to, posėdžių salėje pasirodė vienas Liberalų ir centro sąjungai (LiCS) artimų advokatų.

Tarybos posėdžiui įpusėjus, kai kurie polikai paliko salę ir daugiau nepasirodė.

Vyrai juodais kostiumais toliau ramiai stebėjo posėdį, kartais kažkam skambindavo telefonu.

Kažkam pasirodė, kad „agentai“ ypač sukluso, kai taryba pradėjo svarstyti atliekų vežimo tvarkos pakeitimo klausimą: vienas iš jų atsisėdo priešingoje salės pusėje - neva taip buvo užimtos pozicijos prie abiejų išėjimų iš salės.

Įtampa posėdyje atslūgo tik vakarop, kai taryba pradėjo svarstyti gyventojų prašymus dėl detaliųjų planų. Tuomet paaiškėjo, kad vyrai juodais kostiumais - verslininkai, laukiantys, kokį sprendimą miesto politikai priims dėl jų žemės sklypo.

„Čia tai bent! Ar mes panašūs į STT agentus?“, - juokėsi vyrai, iš žurnalistų sužinoję, kokią reakciją sukėlė jų pasirodymas tarybos posėdžių salėje.

DELFI primena, kad balandžio pabaigoje Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdžio pertraukos metu STT pareigūnai sulaikė tarybos narį Audrių Butkevičių, o pasibaigus posėdžiui - ir vicemerą Evaldą Lementauską. Vėliau jiems ir dar vienam tarybos nariui Gintarui Kazakui buvo pareikšti įtarimai įtarimai dėl kyšininkavimo, savivaldybėje atliktos kratos.