Antras iš papildomų paskutiniaisiais į darbotvarkę įrašytų posėdžio darbotvarkės klausimų – naujo mero kandidatūros patvirtinimas. Į Palangos mero postą valdančioji koalicija siūlo Palangos miesto tarybos narį, Ekonomikos ir finansų komiteto pirmininką, Liberalų ir centro sąjungai priklausantį verslininką, bendrovės „Pavilka“ prezidentą Vytautą Stalmoką.

„Sprendimą atsistatydinti iš mero pareigų priėmiau dar prieš tris mėnesius,- sakė R.A.Kirstukas.- Tada, iškilus problemų dėl sveikatos, man buvo atlikta koronografija. Tyrimą atlikę medikai primygtinai patarė keisti tiek gyvenimo būdą, tiek darbą. Pats esu medikas, mačiau ir kolegų išvadas, ir rekomendacijas, tad tiesiog negaliu jų neklausyti“.

Palangos mero žodžiais, iškart po atliktų tyrimų jis partijos nariams pasakęs, jog paliekąs mero postą. Tačiau prireikė trijų mėnesių, kol buvo suderinti įvairūs derintini klausimai, ir tiek Liberalų ir centro sąjungos Palangos skyrius, tiek valdančiajai koalicijai priklausančios partijos suderino visas pozicijas ir sutarė dėl Vytauto Stalmoko kandidatūros.

DELFI primena, kad Klaipėdos apygardos prokuratūra įtarimus dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi bei dokumento suklastojimo pareiškė Palangos vicemerui, Liberalų ir centro sąjungos nariui Rimantui Garoliui. Įtarimai pareikšti dėl galimybių neteisėtoms statyboms sudarymo.