Maždaug minutę visiškai išsirengę sportininkai nesidrovėdami traukė dainas, o vėliau apsirengę patraukė Gedimino prospektu.

Lietuvos žiūrovams Austrijos rinktinės surengtas striptizo šou truko keletą minučių. Tiesa, dainas jie šeštadienio vakarą uždainavo ir kitose Vilniaus vietose. Manoma, kad sportininkai galėjo būti neblaivūs.

Pirmadienį Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariatas (VPK) dėl Austrijos regbio rinktinės narių elgesio Gedimino prospekte pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR baudžiamojo kodekso 284 str. (Viešosios tvarkos pažeidimas).

Viešoji vieta, kurioje Austrijos rinktinės nariai viešai išsirengė, nepatenka į vaizdo stebėjimo kamerų akiratį, todėl policija nebuvo užfiksavusi viešosios tvarkos pažeidimo jo padarymo metu.

VPK teigimu, nemalonią nuostabą policijai kelia tai, kad nė vienas iš viešąją netvarką stebėjusių vilniečių apie įvykį neinformavo policijos.

Kaip Austrijos sportininkai linksminosi Lietuvos sostinėje, pirmadienį buvo galima pamatyti "YouTube" įdėtame vaizdo įraše. Tačiau jį paviešinus DELFI, vaizdo įrašą "YouTube" nutarė iš populiarios interneto svetainės pašalinti. Tiesa, vėliau vaizdo klipą nufilmavęs vilnietis jį įdėjo į kitą portalą. Šį įrašą gali pamatyti ir DELFI skaitytojai.

Lietuvos regbio federacijos prezidentas Aleksandras Makarenka DELFI teigė žinąs apie Austrijos sportininkų maždaug vidurnaktį surengtą šou, tačiau tikino, kad federacija niekaip negali reaguoti į incidentą Vilniaus centre.

„Žmonės suaugę, išėjo pasigrožėti Vilniumi, - sakė A. Makarenka. - Uždarose patalpose kartais tarp savų tokių dalykų pasitaiko, o praktikos, kad taip viešai, - sužinojau pirmą kartą. Esu nustebęs. Kita vertus, jeigu tai būtų pažeidimas, turėtų būti policija surašiusi protokolus. Jie yra Europos Sąjungos nariai, ir už savo veiksmus turėtų atsakyti“.

Regbio federacijos vadovas teigė niekaip negalintis reaguoti į incidentą. Sportininkai sekmadienį jau išvyko iš Vilniaus.

Viešosios tvarkos pažeidimo Vilniaus policija šeštadienio vakarą nebuvo užregistravusi.

Vilniaus policijos viršininkas Sigitas Mecelica apie Austrijos regbio rinktinės šeštadienį vakare surengtą striptizo šou teigė sužinojęs iš DELFI.

„Manau, kad chuliganizmo požymiai yra, tai nepagarba visuomenei, nes pas mus nėra priimtos tokios elgesio normos viešoje vietoje“, - sakė S. Mecelica. Tai, kai austrai jau išvyko iš Lietuvos, situacija tampa sudėtingesnė, tačiau policija, pasak viršininko, galėtų kreiptis į kolegas Austrijoje su teisinės pagalbos prašymais.

„Jeigu tai buvo komanda, manau, būtų lengviau, nes turbūt yra žinoma, kas dalyvavo“, - sakė sostinės policijos vadovas.

Austrai atsiprašė dėl regbininkų "striptizo šou" Vilniuje

Austrijos regbio sąjunga antradienį atsiprašė dėl "striptizo šou", kurį Vilniaus centre savaitgalį surengė šalies nacionalinės rinktinės žaidėjai.

"Austrijos regbio sąjunga atsiprašo visų žmonių, kurie pasijuto sutrikdyti, įžeisti ar emociškai užgauti tokio elgesio", - sakoma antradienį paskelbtame pareiškime.

Austrijos regbio sąjungos teigimu, nors žaidėjai nebuvo girti ar pavojingi aplinkiniams, toks elgesys yra "visiškai nepriimtinas". Dėl sankcijų žadama apsispręsti artimiausiu metu.

Apie keturias minutes trukusį šou praeiviai fiksavo kameromis ir fotoaparatais. Keli filmukai netrukus pasirodė populiariose interneto svetainėse. Austrų sportininkai namo išvyko jau kitą dieną. Apie striptizą sostinės centre tik iš žiniasklaidos sužinojusi policija antradienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Austrijos rinktinė šeštadienį Vilniuje Europos regbio pirmenybių 3B diviziono turnyre pralaimėjo Lietuvos rinktinei 0:48.

DELFI siūlo pasižiūrėti vaizdo įrašą iš austrų "pasirodymo" Vilniaus centre (filmavo Justinas "Justafa" Vėbra):