Dainininkės Berneen sumušimu įtariamą dvidešimt dvejų metų merginą atpažino kartu su Berneen vaikščiojusi draugė.

„Ir iš filmuotos medžiagos, kur vyko eisena, taip pat iš nuotraukų ir gyvai, nes prieš bedant pirštu, aš norėjau būti visiškai tikra“, - sakė Solveiga Zubrickienė, Berneen draugė.

Po pietų įtariamoji atvežta į teismą. Neoficialiomis žiniomis, Violeta Iljinych pripažino, kad sudavė Berneen, bet neigė, kad tai darė dėl atlikėjos rasės.

„Jinai puolė kumščiais ir tuomet nusisegė diržą ir su diržu kelis kartus trenkė jai per galvą“, - sakė S. Zubrickienė.

Krašto apsaugos savanorių pajėgose tarnaujanti įtariamoji anksčiau teista nebuvo. Teismas patenkino prokurorų prašymą ir ją suėmė. „Iš visų kardomųjų priemonių griežčiausia yra suėmimas, paskyrė 2 mėn. lakotarpiui“, - sakė prokuroras Sergejevas Vladimiras.

Prezidentas Valdas Adamkus, ketvirtadienį žurnalistų paklaustas apie išpuolį prieš dainininkę, sakė, jog tai gėda Lietuvai.

„Tai yra didelė gėda Lietuvai, kad tokie dalykai apskritai egzistuoja mūsų visuomenėje, kai pasaulyje visur kalbame apie žmogaus teises, lygybę, o savo tarpe staiga išsišokame. Aš galvoju, kad tai yra individualūs išsišokimai ir, kartoju, jie garbės nedaro visiems Lietuvos žmonėms. Raginu visas šalies institucijas, kurios prižiūri įstatymus ir juos įgyvendina, sujungti jėgas ir imtis griežčiausių priemonių, kad tai dingtų iš Lietuvos padangės“, - kalbėjo V. Adamkus.

Rasistinių išpuolių Lietuvoje daugėja. Teisingumo ministerija siūlo griežtinti atsakomybę už tokius išpuolius.

DELFI primena, kad Berneen patyrė rasistinį išpuolį ir buvo sumušta Vilniuje prie Šv. Onos bažnyčios. Dėl patirtų sužalojimų ir psichologinės traumos atlikėja pareiškė stabdanti koncertinę veiklą Lietuvoje, kol kas nebedalyvausianti šou „Žvaigždžių duetai“.