Parlamento vadovai pritarė idėjai viešbučio statybas finansuoti lėšomis, kurias planuojama gauti pardavus dabar Seimo valdomą nekilnojamąjį turtą - viešbučius ir poilsines.

Seimo kanceliarija yra paskaičiavusi, kad naujas viešbutis kainuos apie 170 mln. litų, o už senus pastatus galima būtų surinkti tik apie 90 mln. litų.

„Panašu, kad lėšų skirtumas guls ant mokesčių mokėtojų pečių”, - valdyboje priimtam sprendimui nepritarė opozicinės Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovas Gintaras Steponavičius.

Jo teigimu, Seimo vadovams buvo pasiūlyta parlamentarų gyvenimo vietos problemą spręsti išmokant jiems nuompinigius arba naują viešbutį statyti koncesijos pagrindu. Tačiau alternatyvūs pasiūlymai nebuvo svarstomi.

Seimo kanceliarija naują viešbutį siūlo statyti automobilių stovėjimo aikštele paverstame sklype šalia parlamento rūmų. Pastate siūloma įrengti 10 viešbučio tipo vienviečių, apie 40 dviejų kambarių ir tiek pat trijų kambarių butų. Taip pat siūloma įrengti vieną 170 kv. m ploto butą-apartamentus.

Viešbutyje būtų įrengta ir 800 vietų konferencijų salė, požeminės ir antžeminės automobilių stovėjimo aikštelės.

Seimo valdyba nurodė paruošti statybų dokumentus – gali būti, kad galutinį sprendimą dėl naujo viešbučio priims jau naujos kadencijos Seimas.