Pasak A. Paleckio, Socialdemokratų partija kasdien tolsta nuo savo idealų. Ir jis su tuo negalėjęs taikstytis.

Partija pasiklydusi

„Konfliktas buvo pribrendęs, ir ne aš jį išprovokavau“, – mano politikas. Jam tiesiog pasidarę aišku, kad „šita partija yra uzurpuota vieno ar kelių klanų, kurie yra visiškai ne socialdemokratai“.

„Pirmiausia, ji tolsta nuo socialinio teisingumo, nuo to, kad partija iš esmės turi ginti neturtingus žmones ir vidurinę klasę. O dabar išeina, kad partija gina turtinguosius ir stambų kapitalą, neįveda progresinių mokesčių, nesugeba sutvarkyti algų mokytojams ir visame viešajame sektoriuje. Ir visiškas „desertas“ – tai stumiama stambiam kapitalui paranki „trigalvio slibino“ afera“, – „Savaitėje“ kalbėjo A. Paleckis.

„Nacionalizavimas – ne erezija“

Anot jo, mintys apie „Lietuvos ryto“ nacionalizavimą būtų veikiau simbolinis veiksmas.

„Tas laikraštis – tai buvusi „Komjaunimo tiesa“, miglotai privatizuota, o dabar tapusi „Maximos“ ruporu. Man atrodo, „Lietuvos rytas“ yra parsidavusios žiniasklaidos simbolis“, – įsitikinęs A. Paleckis. Tuo metu kitas korupcinių veiklos požymių turintis dienraštis „Respublika“ jam atrodo padoresnis.

Politikas tikisi, kad kitas Seimas peržiūrės neskaidrius rezonansinius privatizavimo sandorius ir atskiru įstatymu imsis nacionalizavimo.

„Tai yra įmanoma. Tai nėra jokia erezija. „Maxima“ dabar kelia pavojų visuomenei, tad galbūt atėjus laikui reikės ir VST (šią elektros įmonę valdo „Maximos“ savininkai – lrt.lt) nacionalizuoti.

Pas mus pinigas pasijuto visagalis – pinigas perka politikus, partijas, įstatymus, todėl pinigo valdžią reikia apriboti. Ir man nesvarbu, ką pasaulis pasakys. Man svarbu, kad Lietuvos žmonėms tai būtų priimtina, naudinga ir teisinga“, – teigia A. Paleckis.