Stebėti eglutės įžiebimo bei pasiklausyti koncerto į Rotušės aikštę susirinko keli tūkstančiai kauniečių.

18 metrų pagrindinę miesto eglę Kaunui padovanojo Ramučių gyventojai.

Šiais metais Kauno centrą papuoš 3 didžiulės kalėdinės eglės, kurias miestui padovanojo pakaunės gyventojai. Nuo gruodžio 1-mosios kiekvienos dienos vidurdienį šalia Rotušės bus atverčiamas simbolinės knygos puslapis – taip bus skaičiuojamos dienos likusios iki metų pabaigos ir naujų metų pradžios.

Kitos dvi eglės bus papuoštos Vienybės aikštėje ir Laisvės alėjoje ant fontano. Į Vienybės aikštę eglė bus atvežta iš Sargėnų, o centrinę miesto gatvę papuoš Romainių gyventojų dovanota eglutė.

Pagrindiniai šv. Kalėdų renginiai, kaip ir kiekvienais metais, bus rengiami Rotušės aikštėje – gruodžio 8 dienos vidurdienį čia bus įžiebta ir „Pasakų giraitė". Planuojama, kad aikštę papuoš apie pusšimtis mažesnių eglučių. 11 jų papuoš kiekvienos Kauno seniūnijos atstovai. Šioje giraitėje bus pastatyta ir Kalėdų senelio trobelė.

Gruodžio 15 dienos vidurdienį Rotušės aikštėje duris atvers „Kalėdinis miestelis", kuriame iki pat šv. Kalėdų antrosios dienos kauniečiai bei miesto svečiai galės apsipirkti kalėdinėje mugėje.

Šiais metais Šv. Kalėdų renginių sąmata siekia pusę milijono litų. 150 tūkst. Lt skyrė Kauno savivaldybė.