„Dabar tikrai ne tai galvoje, tačiau reikės šį konkursą atšaukti“, - penktadienį DELFI sakė Skuodo rajono policijos viršininko pavaduotojas Algimantas Skersis.

Informaciją apie konkursą Skuodo policija skelbė savo internetinėje svetainėje. Po pokalbio su DELFI policija šią informaciją panaikino.

„Iš tikrųjų šiandieninėje situacijoje toks konkursas tikrai yra ne vietoje“, - dėl susiklėsčiusių įvykių apmaudo neslėpė policijos viršininko pavaduotojas.

Tai pripažino ir tinklapyje apsilankę skaitytojai – jie retoriškai klausė, ką po skaudžios avarijos vaikai turėtų piešti.

Spalio 30-ąją paskelbtas vaikų piešinių konkursas „Ateities policija“ turėjo tęstis iki gruodžio 10-osios. Juos policija ketino eksponuoti Skuodo vaikų dienos centre.

Konkursu policija siekė „formuoti teigiamą vaikų požiūrį į policiją, stiprinti bei plėtoti jaunų žmonių ir policijos pareigūnų bendradarbiavimą, pažiūrėti į vaikų įsivaizduojamą ateities policiją“. Konkurso nuostatuose taip pat pažymima, kad vaikų ir jaunimo užimtumo stoka dažnai būna viena iš blogo elgesio ar net nusikalstamos veiklos priežasčių.

„Todėl didesnį dėmesį reikėtų skirti vaikų, dėl įvairių priežasčių linkusių pažeisti įstatymus, nelankančių mokyklos, turinčių pedagoginių ar psichologinių problemų, gyvenančių ypač sunkiomis materialinėmis sąlygomis, teisiniam švietimui“, - buvo rašoma skelbime apie konkursą „Ateities policija“.