Kiek tiksliai užtruks remonto darbai ir kada jie bus užbaigti, klebonas nesiryžo prognozuoti.

Tam, kad būtų perdažyta aukšta bažnyčios centrinė dalis, į pagalbą pasitelkti net profesionalūs aukštalipiai. Tačiau ir šis remontas dar nepaskutinis prieš penkiolika metų pradėtos statyti bažnyčios "gimimo" istorijoje. Dvi didžiulės uostamiesčio bažnyčios - Šv.Kazimiero šiaurinėje dalyje ir Šv.Juozapo Darbininko - pietinėje - pradėtos statyti beveik prieš porą dešimtmečių. Aukštų, į dangų išstypusių, modernios konstrukcijos bažnyčių aplinka daugeliui iki šiol primena statybvietę. "Bažnyčios statomos šimtmečius, o čia neprabėgo nė keliasdešimt metų", - situaciją komentavo kunigas klebonas Vladas Gedgaudas. Anot jo, statybos darbus užvilkino ir šalyje ilgai tvyrojęs ekonominis nuosmukis.

"Dabar ekonomika atsigauna, žmonės tampa turtingesni, daugiau aukoja", - teigė V.Gedgaudas.

Kol Klaipėdos tikintieji renkasi į vis nebaigiamus statyti maldos namus, Telšių vyskupijos kurija miesto valdžios prašo paskirti vietą dar vienai bažnyčiai.

Spręsti, ar vienu metu mieste imtis statyti didžiulius statinius, nebuvo pernelyg drąsus žingsnis, kunigas V.Gedgaudas nebesiryžo. "Viską sprendė architektai, kurie, matyt, iš kelių projektų pasirinko būtent šiuos. Jei jie taip nusprendė - vadinasi, taip teisingiausia", - sakė jis.

Klaipėdos miesto savivaldybė, iš Telšių vyskupijos kurijos gavusi prašymą surasti tinkamą vietą dar vienai bažnyčiai, pasiūlė keletą variantų.

Prašyme vyskupija nurodė, kad naujai parapijai, kuri kuriasi Debreceno gatvės rajone, reikia pastatyti maldos namus. "Surašėme keturis variantus ir laukiame jų atsakymo. Tai sudėtinga užduotis, nes ši teritorija jau visiškai suplanuota, be to, reikia atsiklausti aplinkinių gyventojų, ar jie tokiam statiniui neprieštarautų", - "15min" paaiškino savivaldybės Architektūros ir miesto planavimo skyriaus kraštovaizdžio architektė Laimutė Norkienė.

Vyskupijos kurija, iš savivaldybės gavusi pranešimą apie siūlomas vietas, dar informavo, kad šalia bažnyčios pageidautų pasistatyti ir vienuolyną. Tačiau specialistai nėra tikri, ar tankiai apgyvendintame rajone atsirastų vieta dar ir šiam statiniui. Klebono V.Gedgaudo žodžiais, Klaipėdai dar tikrai reikia maldos namų. "Ir ne vienų. Pasaulyje nusistovėjusi praktika, kad vieni maldos namai turi turėti maždaug 10-20 tūkstančių parapijiečių. Tad Klaipėdoje, kur yra tik keturios bažnyčios, vienos dar tikrai reikia", - kalbėjo klebonas.