Teigiama, kad J.Borisovas žlugdo tarptautinį Rusijos įvaizdį, o jo egoistiniai veiksmai iš politinės arenos pašalino vienintelį palankų Maskvai prezidentą Baltijos šalyse – Rolandą Paksą. Dėl to liberaldemokratų vedliui iki šiol sunku sugrįžti į didžiąją politiką.

"Nezavisimaja gazeta" teigimu, įdomiausia šioje istorijoje tai, kad R.Paksas buvo vienintelis Baltijos šalių prezidentas, kuris bent šiek tiek skaitėsi su Rusijos interesais - tarkime, siekė, kad "Mažeikių nafta" būtų parduota "LUKoil".

"Šiandien nuolat girdime apie Vakarų politikų ir verslininkų operacijas siekiant sustabdyti Rusijos verslo veržimąsi į Europą. O juk vienu pirmųjų tokių bandymų buvo būtent prorusiško Lietuvos prezidento atstatydinimas, įvykęs dėl keistos draugystės su J.Borisovu", - pabrėžia įtakingas Rusijos laikraštis.

"Lietuvos ryto" šaltinių Maskvoje nuomone, toks aštrus straipsnis apie Lietuvoje dabar gyvenantį Rusijos pilietį gali būti neatsitiktinis. Neatmestina, kad yra planų perimti su gynyba susijusį J.Borisovo verslą Sankt Peterburge: arba valstybė "Spark" įmonę nusprendė nacionalizuoti, arba atsirado Kremliui artimų verslininkų, kurie nusižiūrėjo pelningą bendrovę, vykdančią ir valstybinius užsakymus.