Tuo tarpu ministro pirmininko patarėjas ir vienas darbo grupės, rengusios elektroninio balsavimo projektą, narys Donatas Morkūnas mano, kad jį išbandyti reikėtų likus keliems mėnesiams iki kitų metų rudenį vyksiančių Seimo rinkimų.

„Jei mes paleisime pilotinį bandymą Seimo rinkimams, kurie apims visą Lietuvą ir, neduok Dieve, diskredituos, tai bus vėlu kažką analizuoti ir kalbėti", – Seime surengtoje konferencijoje apie internetinio balsavimo perspektyvas i problemas kalbėjo R. Remeika.

Tuo tarpu Z.Vaigauskas DELFI po konferencijos sakė, kad įstatymų projektai, reglamentuojantys internetinį balsavimą, greičiausiai bus dar nepriimti, o Seimas norės gauti papildomos informacijos apie pačią balsavimo sistemą, todėl reikėtų dalyje apylinkių rudenį ją išbandyti.

Jis pasakoja, kad siūloma leisti žmonėms renkant Seimo narį Alytuje bandyti balsuoti internetu neskaičiuojant balsavimo rezultatų.

Tačiau premjero patarėjas tvirtina, kad siekiant internetinį balsavimą įdiegti be klaidų, šį rudenį balsavimo sistemos išbandyti neįmanoma.

„Žinant šios sistemos diegimo procesą, tai yra nerealu ir net jeigu ir bandant kažkaip strimgalviais, manau, kad būtų neleistina, nes tai yra neatsakinga, nes gali būti padarytos klaidos ir tai tik sukompromituotų pačią idėją", – DELFI po konferencijos sakė D.Morkūnas.

Jo teigimu, kitą vasarą, likus keletui mėnesių iki rinkimų, reikėtų leisti visiems norintiems pabandyti šią balsavimo sistemą.

Tuo trapu konferencijoje dalyvavę piliečių judėjimo „Kitas pasirinkimas" nariai apskritai prieštaravo internetinio balsavimo idėjai, motyvuodami tuo, kad jis yra nesaugus ir todėl, kad jis esą neužtikrina balsavimo slaptumo ir anonimiškumo, pavyzdžiui, už apolitišką sutuoktinį internetu gali balsuoti kitas sutuoktinis.

Pasaulio patirtis rodo, kad tik suteikus galimybę balsuoti internetu, rinkėjų aktyvumas padidėja, vėliau kiek nuslūgsta. Z. Vaigauskas sako, kad ateityje greičiausiai pagrindiniu būdu balsuoti išliks rinkimų apylinkėse, o balsavimą paštu galėtų išstumti internetinis balsavimas.

Pirminiais skaičiavimais, balsavimo internetu diegimas atsieis 2 mln. Lt.