Partijos etikos sargai A. Paleckį siūlo bausti griežčiausia bausme už "partinės drausmės ir etikos pažeidimus, įgaliojimų viršyjimą, partijos autoriteto žeminimą ir Vilniaus skyriaus narių supriešinimą".

"Už ką mane šalinti? Ar už tai, kad atvedžiau partiją į valdžią Vilniuje?", - dar neišklausęs etikos sargų sprendimo stebėjosi A. Paleckis.

Neabejojama, kad socdemų Vilniaus skyriaus lyderis baudžiamas už Vilniaus savivaldybės taryboje sudarytą koaliciją su partija "Tvarka ir teisingumas". Derantis dėl šios koalicijos išryškėjo nesutarimai tarp A. Paleckio ir LSDP pirmininko Algirdo Brazausko. Į dvi stovyklas suskilo LSDP Vilniaus skyrius.

Tačiau A. Paleckis neigia, kad pašalintas iš LSDP jis jungsis prie liberaldemokratų. „Aš esu šioje (LSDP – DELFI) partijoje ir būsiu, ir mano anūkas bus šioje partijoje", - teigė socialdemokratas.

LSDP Etikos sargų sprendimą audringai sutiko A. Paleckio šalininkai partijos Vilniaus skyriuje. "Tai reiškia karą", - DELFI sakė vienas pavardės nenorėjęs minėti socialdemokratas.

A.Paleckio šalininkus ypač nustebino tai, kad jų lyderiui nepalankus sprendimas priimtas likus kelioms dienoms iki šeštadienį planuojamos LSDP Vilniaus skyriaus konferencijos, kurios metu turėtų būti renkamas naujas skyriaus pirmininkas bei likus mažiau nei mėnesiui iki LSDP pirmininko rinkimų.