Parlamentaro įsitikinimu, šis skelbimas yra šmeižto kampanijos, nukreiptos prieš Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdį ir galbūt diriguojamos liberalcentristų, dalis.

„Tai yra visiškai neaiški struktūra, kurios tikslai neskaidrūs. Ši grupuotė neduoda jokios informacijos savo tinklalapyje – neaiškūs nei jos steigėjai, nei kokie žmonės joje veikia, - DELFI aiškino P. Auštrevičius. – Vadinamasis Liberalų sąjūdis yra kovos įrankis prieš mus – taip buvo jau pernai vasarį, mums steigiant savo partiją“.

Anot Seimo nario, šis Liberalų sąjūdis yra „abonento“ partijos remiama grupuotė“, nes jų tinklalapis lls.lt esą priklauso Liberalų ir centro sąjungai.

P. Auštrevičiaus teigimu, analogiška taktika buvo naudojama kai kuriose totalitarinėse valstybėse – naciai ir bolševikai esą panašiai bandydavo sukiršinti „žmones – su bažnyčia, bažnyčią – su valstybe“.

Kreipimesi į Generalinę prokuratūrą teigiama, esą ši „neaiški struktūra savo destruktyvia veikla pažeidžia įstatymus ir tai galėtų būti pagrindas ją likviduoti“. Pasak parlamentaro, šios organizacijos veiksmai prieštarauja Savivaldybių tarybų rinkimų įstatyme įtvirtintiems rinkimų agitacijos principams, reikalaujantiems, kad agitacija neprieštarautų moralei, teisingumui ar visuomenės darnai, atitiktų sąžiningus ir garbingus rinkimus.

Ketvirtadienio „Lietuvos ryte“ buvo išspausdintas nemažas reklaminis skelbimas, kurį esą užsakė Liberalų sąjūdis. Sprendžiant iš skelbimo teksto, Liberalų sąjūdis yra už gėjų ir lesbiečių santuokas, prostitucijos ir lengvųjų narkotikų legalizavimą, valstybės paramos bažnyčiai panaikinimą.

Be to, Liberalų sąjūdis esąs „už tai, kad greitoji pagalba, policija ir kitos tarnybos atvažiuos pas jus per 5 min.“, o valstybės atsisakys sveikatos apsaugos ir švietimo funkcijų.

„Garbės žodis, sieksime, kad visa tai taptų realybe“, - pabrėžiama skelbime, darant aliuziją į liberalų agitacijos kampaniją. Pernai įsisteigusi partija Liberalų sąjūdis savivaldos rinkimų kampanijos šūkiu pasirinko frazę „Garbės žodis“.

Skelbimo apačioje nurodyta, kad tai yra rinkimų agitacija, apmokėta iš Liberalų sąjūdžio specialios rinkimų sąskaitos.

Beveik tokiu pačiu pavadinimu, kaip partija, - Liberalų sąjūdis pernai pavasarį buvo įregistruota „šiuolaikinio liberalizmo idėjas skleidžiančius juridinius ir fizinius asmenis vienijanti organizacija“.

Vienintelis partijos ir organizacijos pavadinimų skirtumas – politinė jėga, priešingai nei jos konkurentai, gavo leidimą pavadinime naudoti žodžius „Lietuvos Respublikos“.

Organizacijos atstovas Jonas Gavelis, DELFI paklaustas apie Liberalų sąjūdžio vardu užsakytą skelbimą, paprašė paskambinti po rinkimų, nes esą dabar „nenori veltis į politines intrigas“.