Tarp išradingiausių ir dažniausiai cituotų kalbėtojų pateko ne vienas nuolatinis portalo komentarų autorius, Seimo narys, prezidentas Valdas Adamkus, buvęs premjeras Algirdas Brazauskas (beje, pernai sulaukęs didžiausio komentuotojų dėmesio). Dienos citatos rubrikoje dažnai atsidurdavo ir DELFI skaitytojų mintys, kurios nuolat sukeldavo kitų interneto lankytojų diskusijas.

Sprendžiant iš komentarų skaičiaus, žmonėms buvo aktualus euro įvedimas, dalyvavimas „Eurovizijos“ konkurse, skaudžios avarijos kelyje, kai kurie politiniai skandalai, emigracija. Skaitytojų dėmesio sulaukė ne tik gyvenimiškos temos (moterų ir vyrų santykiai, aukštasis mokslas), bet ir pasisakymai apie tokias originalias idėjas kaip „viengungio mokestis“.

Labiausiai komentuojama buvo DELFI skaitytojo citata apie mūsų šalies moteris: „Užsieniečiai vis manęs klausinėja, kodėl per šalčius moterys iš viešnamių Lietuvoje vejamos į gatvę. Jie niekaip nesupranta, kad nuogą bambą vidury žiemos Lietuvoje normali moteris demonstruoja.“ Ji sulaukė 305 komentarų.

Nuo jos gerokai atsiliko Vilniaus miesto ir apskrities verslininkų darbdavių konfederacijos viceprezidento Sauliaus Žilinsko mintis „Apklausos rodo, kad lietuviai yra pinigų vergai, jiems nusispjauti ant darbo vietos, ant jos patogumo, galimybės tobulėti“ (217 komentarai).

Vos vienu komentaru mažiau užfiksuota prie Seimo narės Marijos Aušrinės Pavilionienės frazės: „Nereikia stebėtis, kad Lietuvos žmonės iki šiol skirsto vieni kitus į „silpnąją“ ir „stipriąją“ lytį, „šeimos židinio prižiūrėtojus“ ir „šeimos duondavius“, kad labiau vertina kūno, o ne dvasios grožį. Vadovautis šimtmečiais suformuotomis, kad ir žmogų diskriminuojančiomis klišėmis, yra lengviau nei mąstyti savo galva, nes savarankiškas mąstymas yra vienas sunkiausių pasaulyje dalykų.“