Ketvirtadienį išplatintame pranešime spaudai konservatorius viešai klausia, kokių priemonių ministrė ėmėsi, kad Žemės ūkio ministerija būtų perkelta į Kauną.

„Juk Kaune yra Lietuvos žemės ūkio universitetas, kitos su žemės savininkais susijusios institucijos, todėl tai būtų tikrai aktualu Kaunui, ypač šlubuojant žemės reformai ir teisingai atlyginant žemės savininkams turėtas žemės valdas. Be to ir žemdirbiams, bei kitiems ŽŪM interesantam lankytis iš visos Lietuvos Kaune būtų daug patogiau nei Vilniuje. Taupytųsi žemdirbių kuro išlaidos. LŽUŪ studentai baigę studijas matytų savo tolimesnę karjeros ir darbo perspektyvą“, - tvirtina R.Kupčinskas.

Pasak Seimo nario, ministeriją perkėlus į Kauną „pajudėtų valstybės decentralizacijos reikalai, o Kauno miestui būtų suteiktas administracinės plėtotės impulsas“.

DELFI primena, kad 2004 m. vasaros pabaigoje K. Prunskienė buvo pareiškusi siūlymą žemės ūkio ir Aplinkos ministerijas reikėtų perkelti į Kauną. Taip esą būtų galima Kaunui ir aplinkiniam regionui suteikti "administracinių ir funkcinių plėtros impulsų, galinčių paspartinti ekonomiką ir socialinę plėtrą".