„Aš niekur nesislapstau, sėdžiu savo bute Maskvoje. Gali kas nori atvažiuoti“, – ne kartą viešai yra kvietęs į svečius garsusis bėglys.

Pirmadienį Lietuvos pareigūnai Rusijos kriminalinei policijai pranešė, kad V.Uspaskichas apie 21 valandą Maskvos laiku bus televizijos studijoje, visai netoli Kremliaus. Iš ten buvo tiesiogiai transliuojamas jo interviu į Lietuvą.

Gavę šitokį pranešimą Rusijos pareigūnai pažadėjo V.Uspaskichą sulaikyti. LNK televizijos laida, kurios metu V.Uspaskichas puikavosi Kremliaus fone, buvo transliuojama beveik valandą, tačiau milicininkai studijoje nepasirodė.

„Atleiskite, dėl tam tikrų procedūrinių keblumų mes negalėjome sulaikyti V.Uspaskicho“, – pranešė į Vilnių Rusijos kriminalinės milicijos pareigūnai, nieko daugiau nepaaiškindami, rašoma dienraštyje.

Tuo tarpu Lietuvos Generalinė prokuratūra tvirtina negalinti apklausti buvusio Darbo partijos vadovo Viktoro Uspaskicho, nes iki šiol negavo patvirtinančių duomenų apie jo buvimo vietą ir dėl to negalinti prašyti ir jo ekstradicijos, pranešė LTV laida „Panorama“.

Pasak Generalinės prokuratūros Tarptautinių ryšių ir teisinės pagalbos skyriaus vyriausiosios prokurorės Laimos Čekelienės, kai tik bus gautas pranešimas, kad V. Uspaskichas yra konkrečioj valstybėj, jei tai bus Rusija, bus pateiktas prašymas dėl ekstradicijos, jei Europos Sąjungos narė – ji jau turės Europos arešto orderį ir imsis atitinkamų veiksmų.

Teisės ekspertų vertinimu, V. Uspaskichas savo pareiškimais, jog nesislepia kur esąs, siekia sumaišties visuomenėje.

Žiniasklaida skelbia, kad V. Uspaskichas Rusijos sostinėje gyvena bute šalia dujų milžinės „Gazprom“ dangoraižio. V. Uspaskicho kaimynai – „Gazprom“ milijonieriai, kurie naudojasi uždaru kiemu ir apsauga, pranešė LTV laida „Panorama“.