Prieš keletą dienų su tais pačiais chuliganais susidūręs užsienietis neišvengė ir smūgių. Užpuolikai kinui trenkė per veidą ir praskėlė lūpą.

Hong Xuną pašiurpino tai, kad mūsų šalyje nevaržomi siautėja jaunieji nacistai. Jis sakė atpažįstąs juos iš panašios tamsios, karinę primenančios aprangos. Agresyvūs jaunuoliai grasina užsieniečiams, o kartais juos sužaloja.

Pirmą kartą su agresyviu vietiniu jaunimu Hong Xunas susidūrė prieš tris savaites Užupio rajone.

Chuliganas avėjo ilgaaulius batus, dėvėjo tamsius rūbus. Prie kino prikibęs asmuo galvą buvo nusiskutęs plikai, vilkėjo kareiviškais raštais margintą džemperį.

„Beždžione, nešdinkis iš mūsų šalies. Jei neišvažiuosi, aš tave užmušiu“, – tokius žodžius kinas išgirdo iš chuligano lūpų, rašo „Lietuvos rytas“.

Mėnesį Vilniuje gyvenantis užsienietis dėl jį užsipuolančių jaunuolių jau kreipėsi ir į JAV ambasadą. Jis žadėjo savo problemą atskleisti ir sostinės merui.

„Amerikoje į rasinę diskriminaciją žiūrima rimčiau. Esu gyvenęs kitose Europos šalyse. Daug kur yra jaunųjų nacistų, tačiau jie ten griežčiau kontroliuojami. Lietuvos policija chuliganus irgi turėtų sutramdyti“, – aiškino Hong Xunas „Lietuvos rytui“.

Hong Xunas įsitikinęs, kad naciai šiurpina ne tik jį, bet ir kitus užsieniečius, turistus: „Man jau baisu čia gyventi. Šitie jaunuoliai gadina ir visos Lietuvos įvaizdį užsieniečių akyse. Jūsų šalis turėtų susirūpinti šia problema“.