Vyras, veikdamas grupėje kartu su bendraamžiu, taip pat Alytaus rajono gyventoju J. N., apgaulės būdu įgijo dar 4 partizanų pasitikėjimą ir juos sušaudė.

Minėtas vyriškis J. N. kaltinamas 3 Lietuvos partizanų nužudymu, veikiant grupėje kartu su J. J.

„Genocidu laikomas siekimas fiziškai sunaikinti visus ar dalį žmonių, priklausančių bet kuriai nacionalinei, etninei, rasinei, religinei ar politinei grupei, kai organizuojama, vadovaujama ar dalyvaujama žudant, kankinant, žalojant, trikdant jų protinį vystymąsi, deportuojant, kitaip sudarant tokias gyvenimo sąlygas, kad jos lemia visų jų ar dalies žūtį, ribojant toms grupėms priklausančių žmonių gimstamumą ar prievarta perduodant jų vaikus kitoms grupėms.

Nors tokias veikas be galo sunku tirti dėl įtariamųjų amžiaus, jų sveikatos ar įvykių senumo, tačiau mus gelbsti įstatymai, nenumatantys senaties termino tokiems nusikaltimams“, – teigia bylą tyręs Lazdijų rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Aleksas Jurčys.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad abu kaltinamieji, būdami Lietuvos TSR valstybės Saugumo ministerijos agentai-smogikai, tyčia vykdė sovietų okupacinės valdžios pagrindinį tikslą – fiziškai sunaikinti Lietuvos partizanus. Už tai kaltinamiesiems gresia laisvės atėmimas nuo penkerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos, pranešė Generalinė prokuratūra.