Iš viso LLRA turi 2 atstovus Seime - Valdemarą Tomaševskį ir Leokadiją Počikovską.

"Nuogąstaučiau, kad gali būti pristabdyta valstybinės kalbos mokymo rėmimo programa, kuri pasireiškia per lietuviškų mokyklų tinklo Vilniaus krašte palaikymą. Ši programa šiek tiek subalansuodavo neretai diskriminacines sąlygas, kuriose atsidurdavo lietuviškos mokyklos per finansavimą ir kitus dalykus. Jei iš tiesų Vilniaus apskrities viršininko pavaduotojo postas teks lenkų atstovui, ir ypač jei jam būtų paskirtas kuruoti švietimas, tai abejočiau, ar ta lietuviškų mokyklų palaikymo kryptis bus išlaikyta", - BNS pirmadienį sakė Seimo konservatorių frakcijos seniūnės pavaduotojas Jurgis Razma.

J.Razma teigė pirmadienį skambinęs premjerui Gediminui Kirkilui, kuriam perdavė minėtus nuogąstavimus.

"Jei lenkų rinkimų akcijos atstovai tokie griežti, kad būtinai reikalauja tokių svarbių postų, tai, manau, ir premjeras, ir koalicijos partneriai turėtų įvertinti, ar tie 2 lenkų atstovų balsai Seime tokie vertingi, kad reikėtų ryžtis tokiems abejotiniems sprendimais. Manau, kad šiuo atveju derėtų laikytis principingai", - sakė J.Razma.

Vilniaus apskrities viršininku praėjusią savaitę paskirtas socialdemokratas Alfonsas Macaitis.

Vilniaus apskrities viršininkas turi du pavaduotojus - vienas labiau kuruojantis švietimo, kitas - žemėtvarkos reikalus.

Be Vilniaus apskrities pavaduotojo posto, lenkai taip pat siekia gauti ir vieno viceministro postą.

Praėjusią savaitę per derybas su socialdemokratais lenkams bandyta gauti švietimo viceministro posto, tačiau socialdemokratai atsisakė su valstiečiais liaudininkais mainyti savo turimą švietimo viceministro postą į žemės ūkio viceministro postą.

LLRA tikriausiai gali tekti kuris nors vienas iš valstiečių liaudininkų valdomų trijų ministerijų viceministro postas, galimas dalykas - žemės ūkio viceministro postas.