Pokalbyje su kandidatu į užsienio reikalų ministrus Petru Vaitiekūnu, šalies vadovas pabrėžė strateginius Lietuvos uždavinius, teigiama Prezidentūros pranešime. Tai sklandus įsijungimas į Šengeno erdvę, euro įvedimas, aktyvi Lietuvos politika Europos Sąjungoje.

Prezidentas V.Adamkus, kalbėdamas su kandidate į žemės ūkio ministres Kazimira Prunskiene, atkreipė dėmesį, kad yra būtina laiku užbaigti žemės grąžinimą jos savininkams. Šalies vadovas pabrėžė, kad lėta šio proceso eiga riboja investicijas ir ekonominę veiklą žemės ūkio srityje.

Kandidatą į finansų ministrus Zigmantą Balčytį prezidentas paragino tęsti pradėtą gyventojų pajamų mokesčio mažinimą ir apsvarstyti galimybes sparčiau mažinti šį mokestį visiems šalies gyventojams. Prezidentas nepritaria PVM ir kitų mokesčių lengvatoms, kurios yra naudingos tik atskiroms verslo grupėms. Siekiant sudaryti sąlygas verslo konkurencingumui, valstybės vadovo nuomone, būtina nuo 2007 metų nustatyti ribas SODROS įmokoms.

Prezidentas V.Adamkus su Vilija Blinkevičiūte kalbėjosi apie aktualias socialines problemas - vaikų globą, gyventojams teikiamų socialinių paslaugų plėtrą. Šalies vadovas pabrėžė būtinybę darbo rinkos perkvalifikavimo poreikius labiau derinti su profesinio mokymo teikiamomis galimybėmis.

Su kitais kandidatais į XIV Vyriausybės narius Prezidentas V.Adamkus susitiks trečiadienį, liepos 12 dieną.