„Tas tūkstantis, kas dabar yra, yra slogos gydymas iš principo. <...> Praėjusiais metais pabėgėlių buvo 60 mln. visame pasaulyje, o vien dėl Sirijos konflikto – 5 mln., sėdi prie valčių, taip sakant, 2 mln.“, - laidoje „Prieštarauju!“ – teigė R. Dagys.

Pasak jo, Lietuvos turimų išteklių ir galimybių nepakaks tinkamam pabėgėlių priėmimui ir integracijai.

Rimantas Dagys

„Jie niekur kitur bėgti negali, gali bėgti tiktai pas mus, nes visur kitur yra nestabilu. Tai ką mes kalbam, apie kokius mastus. Tas tūkstantis yra optimistinis scenarijus. Tas kainuoja! Jūs padauginkite, jeigu užplūs mus mastai tokie, kokie čia dabar yra planuojami, tai tikrai lėšų ir galimybių neužteks“, - laidoje kalbėjo šešėlinis ministras.

O štai Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė siūlo sulaukti Europos Komisijos sprendimo dėl tiksliai šaliai skiriamų lėšų pabėgėliams integruoti. Ministrė ramina, kad piliečių kišenė dėl pabėgėlių nenukentės.

Algimanta Pabedinskienė

„Tikrai tos lėšos, kurios reikalingos pabėgėlių išlaikymui, jos yra iš Pabėgėlių fondo, iš Europos Komisijos, iš tiesų. Ir taip, kaip viešojoje erdvėje kalbama, kad mūsų piliečiai negaus socialinių būstų ar panašių dalykų, pabėgėliai jokiu būdu nepretenduoja į jokius socialinius būstus. Yra tvarka, jau ne pirmi metai Lietuva priima prieglobsčio prašytojus, ir iš tiesų jie savivaldybėse nuomojasi būstus ar namus. Reikia labai aiškiai atskirti, kad ne Lietuvos piliečių sąskaita visa tai yra daroma“, - teigė ministrė.

Visą laidos „Prieštarauju!“ įrašą galite išgirsti čia.