Pats A.Kubilius vengia prognozuoti savo vadovaujamos partijos rezultatus per vasario 27 d. vyksiančius rinkimus. "Vietos rinkimai yra vietos rinkimai, kai žmonės vertina vietos politikų darbus. Tikiu, kad rinkėjai įvertins objektyviai", – aptakiomis frazėmis kalbėjo premjeras, paklaustas, kokius savivaldos rinkimų rezultatus pavadintų nesėkmingais savo vadovaujamai Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijai.

Jis nepatvirtino, bet ir nepaneigė, kad prisiimtų atsakomybę, jeigu po rinkimų konservatorių gretose kiltų diskusijų dėl prastų rezultatų: "Čia kaip kas vertina – jūs galvosit, kad rezultatai blogi, mes taip negalvosime. Viskas nuo vertinimo ir požiūrio priklauso."

Todėl A.Kubilius kol kas nenori vertinti savo galimybių išlikti partijos vadovo ir premjero poste, jeigu TS-LKD lauktų fiasko naujos kadencijos savivaldoje.

Neoficialiomis žiniomis, prezidentė Dalia Grybauskaitė žada labai rimtai vertinti šių rinkimų rezultatus. Tuo atveju, jeigu jie bus nepalankūs konservatoriams, prezidentė nesipriešins, gal ir pati inicijuos, kad būtų pakeistas Vyriausybės vadovas ar netgi valdžia perduota opozicijai.

Vienas TS-LKD lyderių Jurgis Razma tvirtino, kad nesėkme nelaikytų, jeigu partija per rinkimus gautų 10–20 proc. mažiau mandatų nei prieš ketverius metus. "Bet jeigu būtų daug blogesni rezultatai, pavyzdžiui, gauname per 30 proc. mažiau mandatų, tuomet turbūt derėtų labiau susirūpinti. Tokiu atveju partijos viduje, matyt, kiltų diskusijų dėl tam tikros politikos koregavimo artėjant Seimo rinkimams", – teigė jis.