Projektas buvo atmestas Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos iniciatyva. Parlamentarė konservatorė Vilija Aleknaitė-Abramikienė „Žinių radijo“ laidoje „Politikų ložė“ tvirtino, jog šiuo klausimu turėtų būti rengiamas referendumas:

„Civilinės partnerystės įteisinti nederėtų, nes čia slypi tam tikri pavojai. Prieš 15 metų metais būčiau sakiusi kitaip. 1998-1999 metais Europoje dar nebuvo siekio įteisinti bendros lyties asmenų bendrą gyvenimą, faktiškai prilyginant jį šeimai ir santuokai. Šiandien nemažai valstybių savo noru,niekieno neverčiamos įteisino ir vienos lyties asmenų partnerystes,kai kurios ir santuokas. Dabar gi Strasbūro žmogaus teisių teismas, tas valstybes, kurios įteisino skirtingos lyties asmenų partnerystę, lyg ir verčia įteisinti ir vienos lyties asmenų partnerystę. Todėl šiandien tvirtinti,kad, įteisindami partnerystė, mes norime padėti tik tiems vaikinams ir merginos, kurie kartu gyvena, būtų netiesa, nes mes automatiškai tą pačia teisę turėtume suteikti gėjams ir lesbietėms. Todėl šiandien reikia ieškoti visai kitų formų, jeigu norime užtikrinti tų asmenų teisės. Reikia labai aiškiai pasakyti, kad jeigu mes įteisinsime vyro ir moters partnerystę, tai automatiškai reikš, jog įteisinam ir vienos lyties partnerystę. Esame tokioje teisinėje situacijoje, kad šiuo klausimu turėtume rengti referendumą, nes neturime teisės spręsti už tautą“, - sakė V. Aleknaitė-Abramikienė.

Parlamentarė socialdemokratė Giedrė Purvaneckienė tikina, kad partnerystės įstatymą įtvirtinti būtina,esą tyrimai rodo, jog net 84 proc. respondentų pritaria civilinei partnerystei tarp vyro ir moters:

„Esu pasirašiusi Dalios Kuodytės įstatymo projektą, kuriame sakoma, kad partnerystę galės sudaryti ne tik skirtingų lyčių asmenys, bet ir homoseksualios poros. Tiesa, tas įstatymo projektas nebuvo teiktas Seimui.Ir čia nematau jokio pavojaus. Greičiausiai po kažkiek metų ir Lietuvoje vienos lyties partnerystė nieko nestebins. Bet šiuo atveju mes kalbame būtent apie vyro ir moters partnerystę. Nors šį įstatymą pristatė socialdemokratas teisingumo ministras Juozas Bernatonis, nemanau,kad jis tobulas, nes vienus diskriminacinius pagrindus panaikindamas, jis sukelia kitus. Bet apklausų ir tyrimų skaičiai akivaizdžiai rodo, kad visuomenei tokio įstatymo reikia“, - tikino G. Purvaneckienė

2011 m. vykusio gyventojų surašymo duomenimis, 150,5 tūkst. asmenų (arba maždaug 75 tūkst. porų) Lietuvoje gyveno nesusituokę. Specialistų skaičiavimais, dabar tokių porų gali būti per 100 tūkstančių.

Laida „Politikų ložė" transliuojama pirmadieniais 10.05 val.