Tai jis sakė komentuodamas ketvirtadienį įvyksiančias tiesioginiame televizijos eteryje kadenciją baigusio šalies prezidento Algirdo Brazausko ir Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) lyderio Vytauto Landsbergio diskusijas. Naujosios sąjungos nuomone, "įvyks senųjų jėgų politikos demonstracija".

Pasak Naujosios sąjungos Informacinio centro, abu politikai simbolizuoja du polius, apie kuriuos sukosi Lietuvos valstybės raida jau dešimt metų. V. Landsbergis sutiko dalyvauti šioje diskusijoje, pasak Naujosios sąjungos pranešimo, nes jo partijai naudinga laikytis "kairės-dešinės" švytuoklės principo. "Neseniai radijo laidoje jis pareiškė, jog "Brazauskas yra geresnis už Paulauską". Seimo Pirmininkas pasirinko seną varžovą, kurį gerai pažįsta. Jis vengia diskusijų su naujosios kartos politikais ir toliau sėkmingai gudrauja", - sakoma Naujosios sąjungos Informacinio centro pranešime.

ELTA jau skelbė, kad Tėvynės sąjunga (Lietuvos konservatoriai) priėmė Algirdo Brazausko socialdemokratinės koalicijos siūlymą, kad A. Brazauskas susitiktų tiesioginėje diskusijoje su V. Landsbergiu kaip buvę valstybės vadovai.

Pasak konservatorių partijos spaudos tarnybos, abipusiu sutarimu šį ketvirtadienį Baltijos televizijoje įvyks buvusio valstybės vadovo V. Landsbergio tiesioginiai debatai su kitu buvusiu valstybės vadovu A. Brazausku apie Lietuvos ateitį.