„Gerbiamam A. Paleckiui įteiktas pranešimas apie įtarimą padarius nusikalstamą veiką, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse, jam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Mano manymu tokios užtenka“, - po daugiau nei dvi valandas trukusios A. Paleckio apklausos žurnalistams sakė prokuroras Egidijus Šleinius.

Pats A. Paleckis teigia, kad į apklausą atsinešė įvairių knygų ir straipsnių, kuriais siekė pagrįsti savo teiginį. „Keletą knygų, keletą teismo nuosprendžių 1999 m. Sausio 13-osios byloje, kuri baigėsi, apie žaizdas iš viršaus į apačią šautas, apie tai, kad buvo žmonių, pagal liudininkų parodymus, kurie buvo ant stogų, kurie šaudė iš viršaus. Tai yra tuose šaltiniuose aprašyta ir aš jais rėmiausi“, - pasakojo politikas.

Anot A. Paleckio, jis rėmėsi 1992-1996 m. kadencijos Seimo nario, knygos „Durnių laivas“ autoriaus Vytauto Petkevičiaus, už Sausio 13-osios įvykius nuteisto Juozo Kuolelio bei Algirdo Plukio knygomis, taip pat gausybe laikraščių straipsnių bei kai kuriais teismo nuosprendžiais.

Klausiamas, ar nesigaili ištaręs šiuos žodžius, A. Paleckis teigė neturėjęs jokių piktavališkų kėslų: „Ne, nesigailiu, nes aš neturėjau jokių piktavališkų ketinimų, jokių ketinimų kažką šmeižti, kažką menkinti, aš sakiau tai, ką pasakiau, ir nesigailiu“, - teigė Vilniaus savivaldybės tarybos narys.

Lietuvos socialistinio liaudies fronto vadovas A. Paleckis lapkričio mėnesį Žinių radijo laidoje pareiškė, esą Sausio 13-ąją savi šaudė į savus.

„O kas buvo sausio 13 d. prie bokšto? Ir kaip dabar aiškėja, saviškiai šaudė į savus“, - laidoje sakė A. Paleckis.

Griežčiausia bausmė, kurią įstatymas numato už viešą pritarimą tarptautiniams, SSRS ar nacistinės Vokietijos nusikaltimams Lietuvos Respublikai ar jos gyventojams, jų neigimą ar šiurkštų menkinimą – laisvės atėmimas iki dvejų metų. Pagal Baudžiamąjį kodeksą, už šią veiką gali būti skiriama arba bauda, arba laisvės apribojimas, taip pat areštas arba laisvės atėmimas.