Spalio 30 dieną komisija, sudaryta iš Kultūros paveldo centro ir Kultūros vertybių apsaugos departamento specialistų, kartu su uždarosios akcinės bendrovės "Luidas" atstovu, apžiūrėjo Vilniaus senamiestyje, Vokiečių gatvėje esančią išardytą atraminę sienutę bei laiptus.

Apžiūros metu komisijos nariai aptiko, jog atraminė sienutė sumūryta iš akmeninių plokščių ir jų dalių, kurios buvo atvežtos iš sunaikintų žydų kapinių Olandų gatvėje, Vilniuje.

Kultūros vertybių apsaugos departamento vyriausioji valstybinė inspektorė Audronė Vyšniauskienė BNS sakė, jog tai liudija ant plokščių išlikę įrašų fragmentai ir jų buvimo žymės.

Kaip žinoma, kapinėse Olandų gatvėje žydai buvo pradėti laidoti 19 amžiuje, kapinės buvo sunaikintos 1963-65 metais.

Anot A. Vyšniauskienės, tuomet buvo nuimti antkapiniai paminklai, išlygintos kapavietės, paruošta vieta laidojimo rūmų statybai.

Tuo metu vertingesni antkapiniai paminklai buvo pardavinėjami kaip medžiaga kitiems antkapiams gaminti, kiti panaudoti Tauro kalno laiptams, Centrinio pašto laiptams daryti, nevertingos dalys buvo išvežtos Oro uosto kelio statybai, Žirmūnų, Lazdynų tiltų atramoms daryti.

A. Vyšniauskienės teigimu, 1967 metais buvo pastatyti tuometiniai Dailės parodų rūmai. Tuomet, tvarkant aplinką, buvo atvežta kita dalis antkapinių paminklų iš Olandų gatvės, jie panaudoti kaip statybinė medžiaga.

Prieš kelerius metus žydų bendruomenės prašymu antkapinės plokštelės buvo išimtos iš Tauro kalno, Centrinio pašto laiptų ir dabar yra saugomos. Prašyme žydų bendruomenė buvo nurodžiusi ir laiptus prie tuometinių Dailės parodų rūmų.