Atostogų metu Jordanijoje mirusio G. Ruplėno palydėti į paskutinę kelionę susirinko jo artimieji, bičiuliai bei kolegos.

Trečiadienio rytą „Dviračio šou“ kūrėjo bendražygiai ir draugai rinkosi į sostinės Bernardinų bažnyčią, kur buvo aukojamos šventos mišios.

G. Ruplėnas su bičiuliais lankėsi Izraelyje, vėliau tęsė kelionę Jordanijoje, kur ir nutiko nelaimė – vyrui sustojo širdis.

Šiais metais G. Ruplėnas būtų minėjęs 50 metų jubiliejų.

Paskutinį atsisveikinimo žodį tardama G. Ruplėno žmona Dalia neslėpė, jog laukimas buvo labai sunkus - jos sutuoktinio kūnas į gimtinę buvo pargabentas praėjus aštuonioms dienoms nuo jo mirties.

„Dar sunku suvokti, kad tai, ką matau, yra realybė, netektis. Labai sunku buvo laukti. Dabar – tokia ramybė. Jaučiu didelį dėkingumą, kad jis buvo mano ir vaikų gyvenime, - tardama atsisveikinimo žodį sakė G. Ruplėno žmona. - Jis buvo toks vyras, kuris leido man pasijusti moterimi ir rūpinosi mumis. Dėkoju visiems jums, visiems Lietuvos žmonėms, kurie meldėsi už mus, už Gintaro sielą. Ačiū visiems už palaikymą.“

Su G. Ruplėnu „Dviračio žynias“ kūręs Arūnas Valinskas taip pat tarė žodį savo kolegai ir bičiuliui, su kuriuo gyvenime nuėjo ilgą ir gražų kelią.

„Aš paskaičiavau, kad išmetus visus metus, naktis ir dienas, kai būdavome su savo artimaisiais, kartu su Gintaru scenoje praleidome daugiausiai laiko. Šokome vienas kito vestuvėse. Kaimynystėje kartu statėme namą. Šiandien važiavau tuo pačiu keliu, kuriuo esame daug kartų važiavę. Medžiai paaugę, namas tebestovi. Tik mes ten nebegyvename. Bet mūsų sielos – ten, šalia, kaimynystėje, - sunkiai tvardydamas ašaras kalbėjo A. Valinskas. - Visi mes čia atsidursime. Ar Antakalnyje, ar kitoje vietoje. Atvirai sakant, labai sunku kalbėti. Nors darbas mūsų buvo toks: kalbėti, rašyti, dirbti. Išėjo žmogus, kurio mes pasiilgsime, kaip pačių savęs. Nes išėjo mūsų dalis. Mano dalis išėjo labai didelė. Kiekvienas savo dalį atsirinkite ir suraskite būsimoje žemės pėdoje.“

Pareiškęs artimiesiems užuojautą, A. Valinskas pridėjo: „Gintaras dabar būtų pasakęs: „Gal užteks ašaroti.“ Nusišypsokime, gyvenkime ir prisiminkime jį tokį, koks jis buvo, nes nieko nebepakeisime.“

Palydėti G. Ruplėno į paskutinę kelionę atvyko ir kiti „Dviračio šou“ kūrėjai, televizijos darbuotojai: prodiuseris Laurynas Šeškus, aktoriai Sigitas Račkys, Kristina Kazlauskaitė, Vitalija Mockevičiūtė, Gintautas Kirkila-Klarkas, Rimas Šapauskas ir kiti.

Po laidotuvių pagerbti G. Ruplėno atminimą visi buvo pakviesti į Sereikiškių parką. Gedulingi pietūs buvo surengti teniso kortų aikštelėje, kur daug metų žaidė velionis.

G. Ruplėnas gimė 1964 m. rugpjūčio 25 d. Jis yra įgijęs teisininko išsilavinimą, tačiau jau studijų metais su Arūnu Valinsku ir Valdu Vižiniu pradėjo koncertuoti ir dalyvauti šou veikloje. Nuo 1986 m. dirbo šou grupėje „Dviratis", nuo 1993 m. televizijos laidoje „Dviračio šou", „Pusę per pusę", „Dviračio žynios". G. Ruplėnas taip pat dirbo „Radiocentre".