Gyventojai apie tai informuoti iš anksto, todėl nepatogumų nepatirta.

Alytaus gatvėmis rieda vikšriniai šarvuoti transporteriai, patruliuoja karo policija, ginkluoti kariai. Trijų dienų kovinio rengimo pratybų taktinis žygis vyksta gyvenamuosiuose kvartaluose.

„Atsižvelgiant į tai, kad šiuolaikinis karinis konfliktas, deja, bet labai retai kada aplenkia miestus ir apgyvendintas vietoves, užbaigiant Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono 2014 metų parengimo ciklą, mes nusprendėme pratybas vykdyti būtent mieste. [...] Informavome gyventojus, kad pratybos vyks, nurodėme maršrutus, kad nesudarytų nepatogumų“, – teigia Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono vadas mjr. Darius Bernotas.

Kariai imituojantys karinį konfliktą steigia improvizuotus kontrolės postus, juda gatvėmis, išsilaipinę kariai tikrina pastatus, ieško priešų.

Kovinio rengimo pratybos padalytos į dvi dalis.

„Antrojo bloko metu ulonų bataliono tiesioginės paramos ir štabo kuopos skleidinėja bataliono vadavietes, tai yra, pagrindinę ir užnugario vadavietes, tam, kad įgalintume mūšio sekimą, operacijų planavimą bei aprūpinimą“, – tęsia mjr. D. Bernotas.

Alytus – ne vienintelis miestas, kuriame vyksta kovinio rengimo pratybos. Rugsėjį Šilalėje kariai vadavo užgrobtas teritorijas ir svarbius strateginius objektus. Čia dalyvavo apie pusę tūkstančio karių. Spalį Šiauliuose vyko pratybos „Saulės kirtis“. Jose dalyvavo ne tik kariai, bet ir priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, policijos pareigūnai bei medikai.

Alytausgidas.lt vaizdo įrašas: