Valstybinių pensijų įstatymas numato tik du atvejus, kada pensija gali būti panaikinta - jei asmuo buvo atleistas iš pareigų apkaltos tvarka arba po atleidimo iš pareigų buvo teistas už tyčinio nusikaltimo padarymą.

Nei viename įstatyme nėra nurodyta, kad paskirtosios valstybinės pensijos mokėjimas gali būti sustabdytas, pradėjus eiti kitas pareigas valstybės tarnyboje.

Kadangi pradėjus eiti kitas pareigas valstybės tarnyboje numatytas prezidento pensijos mokėjimas, premjeras A.Brazauskas atsisako ministro pirmininko atlyginimo.

68 merų A. Brazauskas nuo 1998 metų, kuomet pasibaigė jo, kaip prezidento, kadencija, gauna prezidento pensiją, kuri yra pusės prezidento algos dydžio. Tai šiuo metu yra 6, 2 tūkst. litų.

Tuo tarpu premjero atlyginimas šiuo metu, atskaičius mokesčius, yra daugiau kaip 5 tūkst. litų. Nuo prezidento pensijos mokesčiai nėra atskaičiuojami.

Jei A.Brazauskas būtų neatsisakęs premjero algos, jis būtų geriausiai apmokamas politikas Lietuvoje, nes gautų daugiau kaip 11 tūkst. litų, kai prezidentas, atskaičius mokesčius, gauna kiek daugiau nei 8 tūkst. litų.