Dar pirmadienį Kaune rinkimus laimėję konservatoriai džiaugėsi sėkme bei kalbėjo apie planus išlaikyti valdančiosios „Sėkmės“ koalicijos sudėtį. Tačiau ir išlaikius ją naujosios kadencijos taryboje iki daugumos „Sėkmės“ koalicijai trūko poros balsų, o tuo netruko pasinaudoti po kelis mandatus gavusios partijos.

Antradienio vakarą pranešta, kad koaliciją imasi formuoti 4 vietas savivaldybėje turinti Darbo partija, koalicija „Vieningas Kaunas“ su 5 mandatais, 6 Lietuvos socialdemokratų partijai priklausantys savivaldybės tarybos nariai, 4 partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovai bei 3 Liberalų ir centro sąjungos nariai. Kartu Kauno miesto savivaldybėje jie turės 22 mandatus iš 41.

Kauno meru besiformuojanti koalicija mato „Vieningo Kauno“ lyderį, verslininką Visvaldą Matijošaitį.

„Sėkmės“ koaliciją iki šiol sudarė konservatoriai, jaunalietuviai ir Liberalų sąjūdis. Koaliciją taip pat rėmė ir „tvarkiečiai“.

„Bandoma formuoti kažkokią koalicija, tačiau mes nematome nei idėjinių, nei vertybių pagrindų. Tai daugiau verslo, oligarchiniu pagrindu formuojama (koalicija - DELFI), kad tik kažką suformuoti. Nemanau, kad toks darinys bus patvarus. (...). Formuojasi kažkoks darinys prieš rinkėjų valią ir bet kokia kaina. Pagal sveiką logiką ir politologiją daugumą imasi formuoti rinkimus laimėjusi partija. Tuo tarpu dabar lyg ir mėginama paminti rinkėjų valią“, - DELFI sakė A. Kupčinskas.

Taip pat Kauno meras buvo įsitikinęs, kad naujoji koalicija formuojama „verslo interesais“.

„Matyt, kažkokie „abonentiniai“ interesai, oligarchiniai interesai dominuoja ir tai yra vienijanti pozicija. Štai taip įsivaizduojamas „Vieningas Kaunas“. (...). Mes žinome, kas kokius interesus atstovauja. Sakykime, kad ir tas pats buvęs Kauno meras (Arvydas Garbaravičius – DELFI) ir panašiai. Aš tai įžvelgiu. Aš matau, kad verslo interesai ima dominuoti naujos koalicijos formavime“, - sakė A. Kupčinskas.