„Jūsų kabineto narys, švietimo ministras šiais metais skyrė beveik milijoną litų 5-12 klasėms vykdyti tolerantiško seksualinio švietimo programą. Kaip manote, kaip atsilieps jūsų programinei nuostatai šis seksualinis ugdymas? Konservatorių partijos programai už šeimos instituto tvirtinimą? Ir šią programą įgyvendins Tolerantiško jaunimo asociacija, kuri viešai reiškia neapykantą heteroseksualams. Tai koks čia bus tolerancijos diegimas ir kaip jūs vertinate savo kabineto narį už šitokią veiklą“, - piktinosi P. Gražulis.

Tolerantiško jaunimo asociacija, be kitų savo tikslų, teigia siekianti ugdyti įvairioms mažumoms tolerantišką jaunimą, tačiau dažniausiai ši asociacija minima, kai kalbama apie seksualinių mažumų teises ir laisves ar diskriminaciją.

Tačiau A. Kubilius į P. Gražulio klausimą neatsakė, tik pajuokavo, kad 10 proc. nuo šio milijono galėtų būti skirta paties P. Gražulio tolerancijos ugdymui.

„Aš manau, kad nuo tol milijono galėtų kokis 10 proc. skirti asmeniškai jūsų tolerancijos ugdymui, tai būtų nemažai pažangos. O tiesą sakant aš nežinau, kas yra šeimos instituto tvirkinimas, tai negaliu atsakyti į klausimą“, - juokaudamas į klausimą atsakė A. Kubilius, sąvoką „tvirtinimas“ parlamentaro klausime pakeisdamas į „tvirkinimą“.